Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z podkładem fluidem

Polecane posty

Gość gość

problem polega na tym, że nie umiem dobrać podkladu. Niby jestem opalona a jak nakładam fluid odznacza się strasznie od skóry. skóra nabiera pomarańczowego odcieniu i wygląda jak maska (pomimo prawidklowego rozsmarowania)

Gość gość
Jaki podkład? Firma?

Gość gość
po fluidzie twarz jest wpada w kolor pomarańczy lub zaczerwienienia

Gość gość
obojętnie jaki fluid. jestem delikatnie opalona. Obecnie na próbę wzięłam pharmaceris fluid kryjący nr 2

Gość gość
Zawsze tak bylo czy dopiero teraz?

Gość gość
może nakładasz za dużo albo masz zły odcień w stosunku do swojej karnacji

Gość gość
zawsze, zawsze mam zle dobrany podkład. przy włosach odznacza się najbardziej.

Gość gość
Może za dużo go dajesz? Ja nigdy nie miałam takich problemów, widziałam je zazwyczaj u nastolatek z tanim podkladem

Gość gość
mam czarne włosy, skóra we wlosach blada a na buzi ciemniejszy kolor. masakra !

Gość gość
bardzo małą ilość biorę na pędzel ! już nie wiem co mam robić. u mnie w mieście w drogeriach nie ma profesjonalnej osoby ktora mogłaby pomóc przy doborze fluidu. Pani w aptece jak poprosiłam o próbkę pharmaceris nr 1 powiedziała ze za jasny bedzie dla mnei, nawet nie chciała dać próbki.

Gość gość
Może popros w kosmetycznym zeby ci dobrali. Dużo go uzywasz? Niektóre wystarczy tylko kilka kropli. Mam max factora i dosłownie 2 krople daje. Więcej byłby tynk

Gość gość
Może to kwestia pedzla? Ja mam gabeczki.

Gość gość
Podejrzewam ze tak naprawde masz jasniejsza cere, ewentualnie kolor twojej twarzy wpada w inne tony np. w zolc etc, i dlatego ci sie odznacza. poczytaj o okreslaniu koloru cery, typu urody (zima, lato, wiosna, jesien), moze to cos pomoze

Gość Jena3333
Może źle nakładasz fluid? Jak to robisz, czego używasz? Opcji jest sporo, ale chyba najlepsza to specjalna gabeczka tzw. blender. Praktycznie każda drogeria internetowa ma coś takiego w ofercie. Zerknij sobie np. tu: http://puderek.com.pl/pedzle-real-techniques/582-real-techniques-miracle-complexion-sponge-gabeczka-blender.html . W ten sposób podkład nakłada się o wiele łatwiej i bardziej równomiernie, a całość lepiej wygląda.

Gość maruszaaa
Ja swój kryjący podkład Dermablend korekta 3d nakładam gąbeczką gdyż wtedy idealnie stapia się ze skórą i nie widać przebarwień na mojej twarzy.

Gość OliwkaKrak
Tak jak pisał ktoś wyżej, nakładanie gąbeczki podkładem może rozwiązać problem. Ważne tylko, żeby dobrze dobrać samą gąbeczkę i odpowiednio o nią dbać. Tutaj można sobie poczytać więcej na ten temat: http://www.amfora.pl/wiadomosc/jaka-gabka-do-makijazu-jak-uzywac-gabki-jak-czyscic-i-myc/2811/ . Od kiedy sama mam gąbeczkę, makijaż wykonuje się o wiele łatwiej . Nie pamiętam już, jak to było, kiedy nie miałam jej w swojej kosmetyczce.