Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duża różnica wieku.

Polecane posty

Gość gość

Czasami zdarza mi się spoglądać z dalszej perspektywy na swoje życie. I dzisiaj kolejny raz widzę, że czeka mnie porażka. Jestem młoda (23), co nie znaczy, że biegająca za chłopakami, szalejąca na imprezach. Jestem spokojna, lubię domowe zacisze. Pół roku temu poznałam mężczyznę. Może źle, że w taki sposób, ale to nie jest ważne. Na czacie. Przypadkowo. Od jednej rozmowy przeszliśmy do e-maili, potem pisaliśmy na skype, wreszcie rozmowa. Wielogodzinna. Codziennie. Od samego początku podkreślał, że jest etapem w moim życiu. Epizodem. Że może czegoś się od niego nauczę. Ukrywał wiele osobistych informacji. Ale puzzel do do puzzla. Coś zaczęło się formować. Jest starszy i to dużo. Od samego początku zdawałam sobie sprawę, że tak jest. Może 10,20 nie robiłoby takiego dużego problemu. Ale okazała się większa, bo aż 30. Tak sobie myślę, że może nie powinnam przejmować się tym co powiedzieliby inni. Że poleciała na kasę, szukała tatusia. A on miał kryzys, i wiadomo mój wiek łechtał ego. Ale od samego początku wydawało mi się, że łączą się nasze dusze. Myślimy podobnie, lubimy to samo(muzyka, kino, teatr). Może nie zawsze się zgadzamy, może mamy inne specjalizacje. Ale wiele nas łączy. Jestem trochę w kropce. Bo z jednej strony nie wyobrażam sobie, żebym przestała z nim teraz rozmawiać. Aż boli mnie serce. Takie uzależnienie. W tym momencie nie chcę myśleć, że mogłabym tak komuś zaufać i się otworzyć. Jestem skryta i mam z tym problemy.A z drugiej w mojej głowie krąży ta ogromna liczba. Może, gdy widzimy parę amerykańskich aktorów, nie myślimy o tym ile mają lat. Są bogaci, mogą robić co chcą. Rozwodzić się. I znów wiązać. A zwykła codzienność? Tu może być trudniej. Znacie takie pary, albo same/sami jesteście w takich związkach? I proszę, darujcie sobie komentarze, że chodzi o seks, pieniądze, albo tatusia.

Gość gość
Daj spokój dziewczyno, jako 32 letni facet mówię ci że urobić sobie taką 20-latkę, zwłaszcza tą spokojną, nie imprezującą to żaden problem. Wystarczy być kulturalnym, okazać zainteresowanie i troskę, a taka dziewczyna dość szybko się zakocha. Pomyśl logicznie, co może dać ci facet 30-lat starszy? Ani dzieci nie wychowa, za 10 lat o seksie możesz zapomnieć, a i całkiem możliwe że za lat 15 będzie już leżał na cmentarzu. Żaden rozsądny dojrzały facet nie będzie się uganiał za 20-latką, tak robią ci co lubią zaliczać, albo są totalnymi sierotami i tylko młodsze dadzą się nabrać na ich dojrzałość.

Gość gość
Już widzę jak łączy was muzyka, 30 lat to całe pokolenie on wychowywał się na zupełnie innej muzyce niż ty, wcisnął ci kit, a ty w to uwierzyłaś? Ależ wy baby potraficie być naiwne!

Gość gość
Już wiem, że przestanę żyć złudzeniami,a będę korzystać z tego co mi daję. Nie słucham techno itp. Chodziło mi bardziej o podobną wrażliwość muzyczną i nie tylko. Może rzeczywiście jestem jakaś rozrywką na samotne wieczory. Bo o spotkaniu tutaj nie było mowy.

Gość gość
Znajdź sobie kogoś podobnego do siebie w podobnym wieku do twojego, bo różnica wieku ponad 10-lat, to naprawdę dużo... na początku może to nie przeszkadzać, ba... może wręcz imponować, ale biorąc to na logikę nie ma to najmniejszego sensu. Prawda jest taka że związek to przede wszystkim udane życie erotyczne, ty jesteś młoda i bardzo wiele przed tobą, a jemu już bliżej na cmentarz :) Jest wielu rozsądnych, spokojnych facetów w twoim wieku i jeśli ci kogoś brakuje, to kogoś takie właśnie szukaj. Was dzieli wszystko, wiek, sposób wychowania, spojrzenie na życie, doświadczenie życiowe, itd... to nie ma najmniejszego sensu. Pomyśl logicznie, czy ty w wieku lat 50 chciałabyś wiązać się z 20-latkiem?

Gość gość
Jeśli jest fajny i Tobie pasuje walcz o związek i nie słuchaj sfrustrowanych starych panien, które zmarnowały czas

Gość gość
Ktoś tu wcześniej napisał o zaliczamiu, jest w tym sporo prawdy, znam osobiście przypadek gdzie facet miał 40 , a dziewczyna 20 lat i jakkolwiek jej ładnie nie natiutiał to codziło mu tylko i wyłącznie o zaliczenie jej, przeżywał wtedy jakiś kryzys po rozstaniu ze swoją kobietą.

Gość gość
A wyobrażasz sobie z nim przyszłość? Chcesz mieć kiedyś dzieci? On chce? Założyć rodzinę? Jak on Was widzi, rozmawiacie o Waszej relacji?

Gość gość
Pomyślcie logicznie po co 50-latkowi taka młoda laska jak nie do uciech cielesnych i ewentualnego sprzątania, gotowania i opieki nad nim? Co 20-latka może dać takiemu facetowi poza młodym, jędrnym ciałem? NIC!!!

Gość gość
gość dziś mowa o 20parolatce i 30 latku debilu! Czytaj dokładnie temat różnica jest 9 lat!

Gość gość
gość dziś zazdrościsz, że dziewczyna spotkała fajnego faceta i ma powodzenie a ciebie nikt nie chce :P

Gość gość
gość dziś ''Jest starszy i to dużo. Od samego początku zdawałam sobie sprawę, że tak jest. Może 10,20 nie robiłoby takiego dużego problemu. Ale okazała się większa, bo aż 30'' Ja rozumiem przez to zdanie, że jest starszy o 30 lat, a nie 10, czy 20 jak wydawało się dziewczynie.

Gość gość
gość dziś czytanie ze zrozumieniem się kłania debilu!!! No ale jak omijało się szkołę, a ten czas poświęcało na internet, to wcale się dziwię, że myślenie może cię boleć. Gdyby facet miał 30 lat, to nie byłoby tego problemu.