Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszkam

Cytomegalia w ciąży !

Polecane posty

Gość szyszkam

witam czy ktoś z was miał wysokie przeciwciała w kl IgG ? chodzi mi o interpretacje wyników... Co to oznacza ? Czy któraś z was w ciąży miała coś takiego i jak to się potoczyło ? IgG wynosi u mnie 623.2 U/ml (dodatni) wynik ujemny 0,0-6,0 wątpliwy 6,0-15 dodatni powyżej 15 IgM u mnie 0,380 Index (ujemny) ujemny <0.85 wątpliwy 0.85-0.99 dodatni 1,00 powyżej

Gość gość
Ja miałam w połowie ciazy, zrobiłam awidnosc, wyszła wysoką. Nic mi to nie dało, bo byłam w 5 miesiącu i schizowalam, że zarazilam się w pierwszym lub drugim, a pracuje w przedszkolu. Sçizowalam jeszcze bardziej gdy moje nowonarodzone dziecko miało przeciwciała wyższe niż ja. Przestalam schizowac gdy jej po 4 miesiącach igg spadlo do ujemnego - lekarz mowi, że dostala przeciwciała ode mnie.

Gość gość
Nie musisz się martwić, to tylko sugeruje o tym, że przechodziłaś ta chorobę i masz w swoim organizmie przeciwciała które będą walczyć jeśli ponownie się zarazisz:) a to bardzo dobrze, że je masz bo gdybyś zaraziła się cytomegalią w ciąży a nie miała przeciwciał mogłoby dojść do poronienia. A tak możesz być spokojna:)))))

Gość gość
wszystko ok, nie przejmuj sie

Gość szyszkam
dzięki za odpowiedź, gina mam w poniedziałek. Dla pewności zrobię awidność igg. Ach mam nadzieję że wszystko będzie w porządku