Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatka198801

czy myślicie że dziecko brata jest zaniedbane i opóźnione

Polecane posty

Czytam trochę o rzowoju dzieci i tu na forum i na necie i wydaje mi się ze dziecko mojej bratowej jest opóźnione Co o tym myślicie : ich córka ma 2 lata i 2 miesiące i niedawno dopiero nie zakładają jej w dzień pampersa , ale ona i tak nie woła i posikuje się na podłogę. Bratowa twierdzi że woła ale ostatnio była u mnie i nie zawołała i miałam posikana podłoga po drugie to dziecko ma nadal smoczek, i brat i bratowa twierdzą że mówi dużo i składa zdania ale ja tego nie słyszałam, ogólnie dziecko przy mnie mało mówi poza tym to dziecko jest chorowite , już 2 razy miała antybiotyk i często ma katar i trze nosek do tego bawi się na usyfionej podłodze bo bratowa mało co sprząta może to ma wpływ że mała jest chorowita

Gość gość
Agatka, ja po twoich wypowiedziach, oraz po ilości czasu jaki spędzasz na tym forum sądzę, że to ty jesteś opóźniona.

bratowa pracuje na pełny etat ale nie radzi sobie , nie potrafi tego pogodzić z domem i dzieckiem, dziecko pije tylko słodkie kompoty będzie mieć próchnicę i do tego jeszcze ten smoczek poza tym bratowa krzyczy na dziecko i przez to mała jest nieśmiała i bardzo cichutka

Gość gość
to osoby ubezwłasnowolnione mogą korzystać z komputera? czy macie akurat zajęcia komputerowy w ośrodku dla niepełnosprawnych intelektualnie?

Gość gość
pilnuj swojego nosa a jak ci tak żal d**e ściska to zrób se własne dziecko.. U nas szwagierka sie wpieprzała dzieki bogu jej dziecko urodziło sie pół roku po naszym i teraz każdy zna swoje miejsce

Gość Sylwia155
Agatka, mówię to poważnie, masz zaburzenia psychiczne a to naprawdę się leczy....

Gość gość
Odbierdol się od ich życia. Widzę że nie masz swojego , ŻAL MI CIĘ

Gość gość
idź do żłobka albo przedszkola i porownaj dziecko brata z innymi dziećmi a jak uważasz,że dzieje mu się krzywda to zglosto do opieki u nas jest taki piękny katolicki,prorodzinny kraj,że dziecko bratu odbiorą bardzo szybko

Ależ ja mam swoje życie , mam córeczkę , mam kochającego męża, dom. Chodzi o to że często widuję dziecko brata bo moja mama zajmuje się ich córką i moją córką naraz gdy jesteśmy w pracy i siłą rzeczy widuję to dziecko i słyszę też od mamy jak mi opowiada. Żal mi mojego brata i jego dziecka po prostu chciałam żebyście obiektywnie oceniły rozwój tego dziecka

Gość gość
mój synek nie mówił w ogóle do 3 roku życia,posikiwał w majtki,chodził zasmarkany,wiecznie płakał,nic mu się nie podobało,był totalnie aspołeczny.dzisiaj ma 12 lat i jest cudownym dzieckiem,uczy się rewelacyjnie,ma hobby,uprawia sporty,nadal stroni od ludzi ale pracuje w grupie,jeżdzi na zawody,bierze udzial w konkursach a tak kiepsko rokował:(

Gość gość
moje dziecko też pije słodkie kompoty i ma zdrowe zębale

Gość gość
Agatko, sama jesteś opóźniona, bo do tej pory nie potrafisz zdań składać.

Gość gość
Opóźniona to ty jesteś. Dziecko jest jaknajbardziej w normach.

Gość gość
dokładnie, to raczej dba o dziecko jak mu kompotu jeszcze nagotuje... 90 % matek kupuje słodkie napoje sklepowe.

Gość gość
e tam Agatka to jakiś projekt, prowo

zwolenniczko konkubinatu to prawda ona pracuje na pełny etat i jeszcze przynosi segregatory do domu, w domu syf straszny gdybyś widziała ta brudna miesiącami nie myta podłoga to byś padła trupem nie wiem kto gotuje kompoty czy ona czy brat ale nie mają wyjścia bo dziecko nie chce pić wody ja moją córkę nauczyłam pić wodę i nie muszę gotować kompotów w tygodniu , w weekendy gotuję , woda jest najzdrowsza dla dziecka

Gość gość
Agatka wiesz ze ty masz problemy z glowa?

nie znam nikogo, kto przynosi pracę do domu i jeszcze ma czas gotowac kompoty :) Ale dam Ci taką radę- zamiast obgadywac ta bratową, umyj jej podłogę ( w końcu Twoje dziecko też tam się bawi) i wyciśnij dziecku świeży sok zamiast kompotów :) Dobry uczynek zrobisz. I spożytkujesz czas i energię w dobrym celu:)

Agata ty chłolero! Ze swojo Dżesiko od pół roku na rehabilitacji dla niedorozwiniętych dzieci nie byłaś, a mojo synowo bedziesz obrażać? Jak bedziesz na necie przesiadywać to znów cię z roboty w chlewniach wyrzuco!

jeżeli chodzi o sprawdzenie prawidłowego rozwoju dziecka to bardzo pomocne mogą okazać się teksty EvoKids, które sprawdzają poziom rozwoju dziecka w siedmiu obszarach

Gość gość
Dam Ci pewną zasadę NIE WTRĄCAJ SIĘ DO WYCHOWYWANIA CUDZYCH DZIECI!!! BO OD TEGO SĄ RODZICE!!!! za dużo masz czasu??? jak taka wspaniała jesteś to posprzątaj u bratowej w domu.

wiem że od wychowywania są rodzice, ale ja i mama widujemy to zaniedbane dziecko brata co dziennie i jest nam go szkoda , tego że jest opóźnione i że bawi się w syfie , denerwuje mnie też to że moja córka gdy tam przebywa pod opieką mojej mamy tez bawi się na zasyfionej brudnej podłodze. To uważacie że powinnam umyć ta podłoga?? ona powinna sama zadbać o dom a nie żebym ja je za darmo posprzatała. Uważamyz mamą że jak sobie nie daje rady to powinna odejść z pracy i zająć sie dzieckiem i domem bo to jest najważniejsze. to mam jej sprzątać i nauczyć jej dziecko sikania na nocnik i uczyć je mówić?????

Gość gość
tak powinnaś tam posprzątać bo twoje dziecko też tam brudzi od ich dziecka się odczep bo nie jest opóźnione, ty jesteś opóźniona oraz twój głupi dzieciak

Gość gość
robisz sobie z domu bratowej bezpłatna przechowywalnie dziecka, twoje dziecko spędza tam pewnie 2/3 dnia i brudzi to ty chociaż mogłabyś umyć durna podłogę, widocznie masz więcej wolnego czasu skoro tak bacznie przyglądasz się bratanicy. a twoje dziecko łazi bez pieluchy wola samo za potrzeba samo je ubiera się i pewnie jeszcze gotuje. pff... no i ciekawi mnie ta twoja matka, tyle godzin spędza z małą . nie nauczyła jej niczego, to co robi z dzieckiem całymi dniami?

Gość gość
Agatka jesteś chora jak siostra mojego męża. Ta idiotka też wymyśliła sobie chorą teorię, że moje dziecko jest upośledzone, jeszcze opisała to na forum. A dlaczego? Bo ma lekkiego zeza i nosi okulary. Chętnie skontaktuję się z Twoją bratową w celu zorganizowania Tobie i mojej szwagierce wspólnych wakacji w psychiatryku

Gość gość
Twoja córunia będzie zapewne ssać pałki po remizach jak ty :D

gościu z 12:10 moje dziecko to nie głupi dzieciak tylko mądre zwinne i nad wiek rozwinięte dziecko , wiem zazdrosna jesteś to że obrażacie mnie to jeszcze zniosę ale nazywanie mojej córki głupim dzieckiem to jest naprawdę ohydne z waszej strony Moje dziecko jak miało 7,5 miesięca to już stawało i zaraz potem raczkowało ,wspinala się an meble, to jest naprawdę wcześnie, w wieku 11 mieś już chodziła , teraz ma 16,5 mieś i biega skacze i już pięknie zdania składa i wogóle nie choruje :) nigdy nawet kataru nie miała