Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najlepsza masa do biszkoptu

Polecane posty

Gość gość

mozecie podrzucic na jakas sprawdzona mase do przelozenia biszkoptu, zaznaczam ze nie lubie jak cukier skrzypi pod zebami:) bo kiedys jadlam bodajze cukier z maslem czy margaryna, okropna, rzadko robie biszkopt ale nabralam ochoty tylko nie wiem czym przelozyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćJuliaa
Znam wiele mas. Powiedz jakie lubisz śmietankowe,kawowe, czekoladowe a może owocowe? Coś napiszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jakies lekkie moze waniliowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćJuliaa
0,5litra mleka, 1 budyń waniliowy bez cukru, 2 łyżki mąki przennej, 3/4 szklanki cukru. Z tych składników ugotuj budyń. Kiedy będzie zimny. Zmiksuj 1 kostkę margaryny(najlepiej kasia), dalej miksując dodawaj po łyżce budyniu. Na koniec kilka kropel aromatu waniliowego. A teraz trudniejszy.. 0,5litra śmietany 36% (dobrze schłodzonej) ubij z 2,5 łyżkami cukru pudru i opak. cukru waniliowego. Miksując dalej dodaj żelatynę. Żelatynę rozpuścić wcześniej. 2 łyżeczki w 1/4 szklanki wrzątku i dodaj wystudzoną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pierwszy nie pasuje do biszkoptu. Drugi jest leciutki i łatwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jaką margarynę? :o MASŁO!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1 litr mleka 8 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 i 2/3 kostki masła 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mielonych orzechów włoskich I.W 3 szklankach mleka ugotować kaszę mannę,do jeszcze gotującej się dodać cukier,cukier waniliowy a następnie rozrobione w szklance mleka 2 budynie,ugotować dość gęsty budyń.Ostudzić go zupełnie.Masło spienić na puszystą masę i dodawać po 1 łyżce zimnej masy budyniowej,aż do jej wyczerpania,na koniec dodać mielone orzechy.Jest to super masa do biszkoptu czekoladowego. II.1 puszka masy kajmakowej(u mnie ta z Gostynia) 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 litra mleka 250 gram masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru, okruchy z biszkopta,który urzeczesz można dodać 100 gram wiórek kokosowych jak lubisz:) Cukier z żółtkami utrzeć na kogel mogel, w 3/4 szklance mleka rozrobić budyń i dokładnie wymieszać,dodać kogel mogel ,wymieszać,pozostałe mleko zagotować i wlać mieszankę budyniowo- jajeczną.Ugotować gęsty budyń.Ostudzić,utrzeć masło j.w.dodawać po łyżce masy kajmakowej nie przerywając ucierania(gdyby masa się zwarzyła ustawić miskę do kąpieli wodnej i masa będzie dobra,)ale w tym przypadku masę trzeba dobrze ostudzić i następnie ciągle mieszając dodawać po 1 łyżce masy budyniowej.Masę na 1 godz dać do lodówki i potem smarować. III.300 gram cukierków "kukułki" 1 litr mleka 2 budynie czekoladowe 2 łyżki mąki kukurydzianej 250 gram masła 2 łyżki ciemnego kakao 1 gorzka czekolada. Cukierki rozpuścić w 1/2 litra mleka,w pozostałym mleku rozrobić budynie i kakao,mleko z kukułkami zagotować i dodać czekoladę wlać mleko z budyniami i kakao i mąką kukurydzianą,ugotować budyń,ostudzić. Postępować jak powyżej z masami budyniowymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co to znaczy masło spienić na puszystą masę? Mikserem chyba nie ręcznie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mikserem ubijam,aż będzie puszyste:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×