Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę nie chce jeść nowych pokarmow

Polecane posty

Gość gość

Syn ma skończone 6 miesięcy. Jest na mm i po 4 miesiącu zaczęłam mu wprowadzać Nowe pokarmy. Było dobrze dopóki jadł np. Pół słoiczka i dopijal mleka, teraz zaczęłam mu dawać rano tylko mleko chociaż po całej nocy nie chce jeść ale wciskam mu i zjada ze 100B po 3 godzinach robię mu kaszke ale zjada symbolicznie, o 13 daje mu obiadek bez mleka już i zjada tylko kilka łyżek i jest histeria, on chce mleko. Próbowałam go przetrzymać ze dwie godZiny na tych kilku lyzeczkach i dałam deserek próbowałam skrobanr jabłuszko słoik trochę zje i też histeria. W końcu daje mu butlę i jest spokój. Później o 20 też wypija 200 mleka uwielbia te wieczorne mleko rzuca się wręcz.na nie. Przecież on nie może być wiecznie namleku co radzicie?

Gość gość
to zamiast rano wciskać mu mleko, daj coś innego

Gość gość
Nie zmuszaj. Uwazam, ze dziecko nie jest jeszcze gotowe. Do roku czasu podstawą diety dziecka jest mleko. Dawaj kilka lyzeczek a potem niech sobie dopije mlekiem. Uwazam, ze nie ma sensu na razie sie martwić, to jeszcze maleństwo. Zmuszaniem do jedzenia mozesz wywołać odwrotny skutek.

Gość gość
A i jeszcze jedno. Sprobuj moze metody BLW. Ugotuj marchewkę i daj do rączki jesli dziecko już samo siedzi. Niech samo probuje jeść. Stosowałam tą metodę w połączeniu z karmieniem i teraz córka ma 19 miesiecy i sama wszystko pięknie zjada i do tego posluguje sie już sztuccami. Nigdy nie zmuszałam do jedzenia a jedynie proponowałam. Robilam to instynktownie bo mnie całe dziecinstwo zmuszali do jedzenia.

Gość gość
Niby tak ale co pójdę do lekarza i mówię że pije mleko to ona ze trzeba bezwzględnie Nowe pokarmy i już sama nie wiem. A co innego mam dac skoro nie chce ani kaszki ani owoców- przecież mu obiadu o 7 nie dam

Gość gość
On nie siedzi jeszcze sam , ciągle by siedział u mnie na rękach. Eh

Gość gość
Lekarzowi powiedz, że dajesz nowe pokarmy i tyle w temacie. Serio nie masz się czym martwić. Proponuj powoli nowe rzeczy. W koncu coś mu podpasuje. Gdybys napisala, że masz roczne dziecko, ktore nie chce nic procz mleka to owszem mozna sie zaniepokoic ale teraz to jeszcze maluszek. I jak usiadzie to proponuje zapoznać sie z BLW.

Gość gość
Poczytam o tym, Póki co jestem zmęczona bo on nawet do jedzenia to siedzieć nie chce. Jakby go parzylo krzesełko i mata eh

Gość gość 8mieesiecy
mialam podobny problem.nic tylko mleko mleko mleko.i viagle na rrekach.az kupilam krzeselko do karmienia wprowadzilam stale godziny posilkow i po kilku dniach maly zaczal jesc. przy duzym stole rownoczesnie z reszta domownikow w tym z siostra.i je tylko i wylacznir w krzeselku wiec dziala sila skojarzen. rano kolo 5 zjada mleko i po kapieli kolo 20.30. na poczatku potrafil trzy lub cztery razy zjesc w nocy mleko ale odkad przesadzil bolal go brzuch i mial biegunke pi mleku to mu sie wszystko ustawilo. lekarka stwierdzila ze to nic wiec juz jestem spokojna.teraz ma 8 miesiecy i w ciagu dnia nie je mleka. duzo cierpliwosci