Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polka120

pogryzienie przez psa

Polecane posty

hej dziewczyny właśnie mój pies mnie ugryzł w rękę ma 2lata ,nie jest głęboka rana ale nie wiem czy nie iść do lekarza...strasznie mnie boli i ręka tak jakby mi drętwiała ..;/ Nie mam pojęcia co jej odbiło ,bo ja tylko chciałam jej zapiąć smycz , a ta wariatka mnie zaatakowała. Nie niebyła jeszcze szczepiona.

Gość gość
Ma 2 lata i nie była szczepiona ? Na wscieklizne nie byla ? I kto tu jest idiotka ? Obys zaliczyła serie bolesnyh zastrzków..

Gość gość
ale pies urwal Ci kawal skory i zjadl czy jak? Bo jak nie to nie fatyguj sie do lekarza

Gość gość
Głupio mnie chwyciła za rękę, ja się przestraszyłam i szybko się cofnełam ale zdażyła paznokieć wyrwać:( uciekła mi i go zjadła:( jak myślicie dziewczyny co powinnam zrobić? Zastanawiam się czy nie powinnam ją teraz złapać i zrobić to samo? Wyrwać jej pazur? Sama nie wiem co zrobić.

Gdy pies zaczyna atakować, a w pobliżu nie ma miejsca, gdzie można by się przed nim uchronić, należy stanąć nieruchomo i zasłonić dłońmi kark, tak aby ramiona ciasno przyległy do szyi - wówczas łokcie będą zasłaniały twarz. W żadnym wypadku nie należy uciekać, gdyż obudzi to w zwierzęciu instynkt łowiecki i może nasilić jego agresję.