Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób znających się na ginekologii

Polecane posty

Gość gość

czy poronienia do 2-3 tyg ciąży sa tylko z przyczyn biologicznych czy mogą wynikać z innych czynników np.mechanicznych zewnetrznych czy coś ? bardzo proszę o odpowiedzi z góry dziękuję

Gość gość
ile jeszcze osob musi ci odpisac zebys odpuscila kobieto? jakiej oczekujesz odpowiedzi? przeciez wiadomo ze w tej fazie ciazy mozna wywolac poronienie np. tabletkami

Gość gość
tak, tabletkami ale mi nie chodzi o farmakologiczne rzeczy bo nie szukam sposobu na poronienie tylko chce się upewnić w czymś

Gość gość
Autorko kombinujesz. Jesteś namierzana

Gość gość
Pobudzam się ręką

Gość gość
z czym kombinuje niby ? wy czytać nie umiecie czy co?

Gość gość
Ja się znam na ginekologii. Wczesne poronienia wynikają głównie z nieprawidłowego kształtowania się płodu.

Gość gość
10:25-- jesteś pewna ?? bo w wikipedii pisze ze w pierwszych tygodniach jest najwieksze ryzyko poronienia i żeby uważać na wysiłek fizyczny, bieganie po schodach, uderzenia, wstrząsy i wibracje, i takie tam już używki ale to wiem ze może zaszkodzić bo przenika do krwi także o używki i jedzenie mi nie chodzi

Gość gość
Wysiłek fizyczny teoretycznie nie powinien zaszkodzić... chyba że błony płodowe są słabo przyklejone do ścianek macicy. Ale to świadczy o słabo rozwiniętych mięśniach w obrębie brzucha.

Gość gość
no ok mniejsza z tym przenikaniem :) bo chyba rzeczywiście tam jeszcze nie ma połączenia bezpośrednio z matką to chyba krwia dziecko się nie żywi tylko wyściołką macicy ale co do tego pierwszego..co na wikipedii czytałam to jak mam to rozumieć wkońcu bo tu pisze ze można poronic przez wysiłek, uderzenia, skakanie,bieganie, gdzie indziej czytam ze poronienie tak wczesnej ciąży nie występuje przez czynniki mechaniczne tylko zmiany wewnętrzne i koleżanka wyżej też tak mówi..już niewiem co myśleć.

Gość gość
Taaa o ile wiesz, że jesteś w ciąży, bo dopiero jesteś na etapie spóźniania się miesiączki.

Gość gość
Skarbie, jesteś śliczna i napewno urodzisz zdrowe dziecko. Nie myśl aż tak dużo. Wszystko będzie OK :)

Gość gość
a to w tak wczesnej ciąży już sa błony płodowe? bo ja czytałam coś o embrionie lub blastocyscie

Gość gość
Skarbie a kto powiedział ze ja jestem w ciąży :D

Gość gość
Bo musisz rozgraniczyć, ciążę wczesną od ciąży bardzo wczesnej. Poronienia przez wysiłek fizyczny mogą wystąpić w drugim- trzecim miesiącu i zależy od rodzaju, intensywności wysiłku i samej macicy.

Gość gość
gość dziś Skarbie a kto powiedział ze ja jestem w ciąży smiech.gif x Własnie:) Autorka to pewnie autor i usiłuje się dowiedzieć jak pozbyć się ciąży ze swojej dziewczyny.

Gość gość
Ale śliczna jesteś już napewno :) Przed ciążą poćwicz trochę mięśnie brzucha, żeby w środku dobrze rozwinęły się mięśnie macicy i pochwy. A później już wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
kobietą jestem kobietą;) tzn.wiesz tam pisało od 3 -6 tyg poronienia mogą wystąpić przez kąpiel gorącą, pisze żeby wystrzegać się podnoszenia ciężkich rzeczy, masaży brzucha , biegania, skakania itd

Gość gość
dlatego niewiem która wersja jest zgodna

Gość gość
Ja w pierwszych tyg. Pracowałam po 8-12 h jeździłam rowerem codziennie min. 20 km dźwigałam piłam paliłam czyli żyłam jak zawsze .... Z chwilą gdy sie dowiedziałam o ciąży zmieniłam całkowicie swój styl życia ... I wiele kobiet tak właśnie ma i nie ronią ciąży ...pamiętaj jeżeli poronisz ciąże w pierwszych tygodniach to znaczy że płud jest uszkodzony lub za słaby by przerzyć i nawet jak by się utrzymał to nie był by w stanie przerzyć w środowisku natura wie co robi ... Wiadomo dziecko morzna stracić też z winy matki ale bądź realistką musiała byś brać atybiotyki przez długi czas bić sie po brzuchu czy skoczyć z wysokości ale jak nie zachowujesz sie jsk debil i ciąża jest zdrowa to sie utrzyma

Gość gość
no właśnie bicie się po brzuchu... ma wpływ? przecież embrion czy blastocysta ma wtedy zaledwie 0,7-1.0 mm więc jak? przy kolejnych miesiacach ciąży ja rozumie ale przy takiej dwutygodniowej?

Gość gość
Ale po co ktoś miałby bić się po brzuchu ?

Gość gość
ogólnie pytam

Gość gość
ogólnie*

Gość gość
w 2-3 tygodniu kobieta nie wie nawet jeszcze ze jest w ciazy.Najwczesniej mozna sie zorientowac okolo 6 tygodnia.Ja 2 razy tak mialam ze zrobilam test po tygodniu spodziewanego okresu i wynik byl pozytywny po okolo 3 dniach bylam u gina ktory potwierdzil ciaze i okreslil jako 6t ydzien a po kolejnych dwoch tygodniach mialam usg zeby zobaczyc czy zarodek wogole zyje i czy bije serce bo przy pierwszej wizycie bylo za wczesnie zeby stwierdzic cokolwiek na 100%

Gość gość
no tak, czasami niewie a co jeśli by była ? jak wtedy jest z tymi poronieniami w tak wczesnej ciąży 2-3 tydzien? czy tylko i wyłącznie sa one spowodowane biologicznie czy nie tylko

Gość gość
Nie nie tylko biologicznymi ale głównie...mechaniczne też są przyczyną

Gość gość
aha a czy takie poronienie można zauważyc jeśli nie było z przyczyn biologicznych?bo właśnie czytam ze w wczesnej ciąży tak naprawdę można poronic tylko biorąc tabletke jakąś lub usuwając..jeśli by tak było rzeczywiście to było by ok ale ja się martwie ze przez uderzenia też mogło by dojść do tego