Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość007

późne zaproszenie

Polecane posty

Gość gość007

witam, dostaliśmy zaproszenie na ślub wczoraj wieczorem..na zaproszeniu jest potwierdzenie obecności do 1sierpnia..ewidentnie zaproszenie dane aby zając stoły - bo inny "ważniejsi" poodmawiali.. moja pierwsza myśl to nie iść - zwłasza że uroczystość za miesiąc

Gość gość
co ty piszesz o sierpniu jak mamy wrzesień czyli wesele powinno być w październiku a po drugie wcale nie oznacza ze ktoś odmówił.poprostu może później zaplanowali wesele i dostali zaproszenia więc czasowo muszą się wyrobić, ją miałam wesele tydzień temu i zaproszenia dawalam niecały miesiąc przed potwierdzeniem.

Gość gość
Opcje są różne: -jest błąd w druku na zaproszeniu -mieli Wam wysłać wcześniej, ale w bałaganie część kopert się zagubiła (bywa) -faktycznie inni (niekoniecznie ważniejsi, a raczej po prostu bliżej spokrewnieni) odmówili. Według mnie nie trzeba unosić się honorem, tylko zwyczajnie pójść, jeśli macie ochotę.

Jeśli wesele jest w październiku (Autorka napisała, że za miesiąc) to faktycznie termin potwierdzenia 1 sierpnia jest raczej jakąś pomyłką, myślę, że chodziło raczej o 1 października, bo przecież 1 września już był, więc nie wiem jak to możliwe żeby dawać zaproszenie po terminie potwierdzenia... Miesiąc przed weselem to nie jest jakaś późna pora na dawanie zaproszenia, więc zgodzę się z autorem poprzedniego posta - ja gdybym miała ochotę to bym poszła :) Nie piszesz też Autorko, od kogo jest to zaproszenie - ktoś z rodziny, przyjaciele, bliżsi/dalsi znajomi?

Gość gość
ja dostałam takie późne zaproszenie i nie poszłam, z 3 powodów: 1. skoro byli ważniejsi inni, to ja nie muszę tam być 2. nie mogłam już załatwić wolnego 3. nie zebrałabym pieniędzy na prezent

A kim są dla Ciebie młodzi ? Dla mnie to żaden błąd drukarski ;) Po prostu stwierdzili żeby lepiej zapełnić salę "nowymi" gośćmi. Ja bym raczej nie poszła i nie dlatego że bym była "zapchaj dziurą " , po prostu za duży wydatek by nazbierać ładną sumkę w ciągu miesiąca.

Gość gość007
w zaproszeniu napewno nie ma blędu - a wręczone jest..uwaga!! - od siostry Męża..czyli najbliższa rodzina a wiemy też że zostało wręczone po to żeby rodzina nie gadała..

Gość gość007
i wiem że nie było żadnych opóźnień z zaproszeniam bo rodzice i najbliższa rodzina dostała już 3miesiące temu

Gość gość007
do pierwszego gościa który odpowiedział - dać zaproszenie na miesiąc przed potwierdzeniem jak najbardziej ok..ale dostać je prawie półtora miesiąca po tereminie potwierdzenia to już coś nie halo ja też wychodziłam za mąż i wręczałąm zaproszenia..3miesiące wcześniej - z datą potwierdzenia miesiąc przed uroczystościa..rodzina dostawała jako pierwsza - to już tak na marginesie:)

Gość gość007
aha - jeszcze jedno..nie dostaliśmy zaproszenia pocztą - mieszkamy za ścianą - w jednym domu..więc kwestia zagubienia, opóźnienia przez pocztę i wszystkich innych zrządzeń losu odpada:)

czyli nie chcą was, przeczytałam i stwierdzam że: gdyby oczekiwali waszej obecności dali by zaproszenie 3 miesiące temu, natomiast stwierdzili że gdy dadzą wam na ost.chwilę wy już nie zdecydujecie się iść.

Gość gość007
to samo tłumaczymy teściom, ktorzy są bardzo zaskoczeni i oburzenia naszą decyzją że nie pojawimy się na uroczystości córeczki.. telefony od dziadka też jakoś szczególnie nie pomagają - bo jak to tak nie przyjść jak dali zaproszenie