Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hej zapraszqm do dyskusji !;)

Polecane posty

Gość gość

Czesc,mam 20 lat i mieszkam z mężem w Danii. Oczywiscie tam studiuje i pracuje. Maz pracuje . Jestesmy bardzo mlodzi,wiem,ale sie kochamy i postamowilismy sie pobrac w mlodym wieku. Nie jestesmy typem imprezowiczow. Wyjechalosmy zarobic na wlasny dom i samochod i wracamy do Polski. Jednak bardzo oboje.pragniemy dziecka. Nie chcemy.czekac az zjedziemy do Polski bo to bedzie za kilka lat. Ale nie wiem czy tam damy rade z dzieckiem choc bardzo naprawde bardzo go pragniemy. To nasze marzenie. Jednak tam mamy nauke i prace. Co o tym sadzicie? Moze ktoras z was jest w podobnej sytuacji? Zapraszam do dyskusji w tej sprawie.

Gość gość
Dziewczynyyy!

Gość gość
ja bym na twoim miejscu poczekała z 2 lata,a i tak będziesz bardzo młodą mama

Gość gość
W Danii jest chyba dobry socjal dla rodzin z dzieckiem? Róbcie i się nie zastanawiajcie :D

Gość gość
No tak,bede mloda mamą tylko chodzi o to ze mamy takie pragnienie dziecka ze ja nie wiem jak wytrzymam. Codziennie sobie wyobrazamy jakbysmy lezeli sobie z naszym malenstwem Ja juz je kocham pomimo iz jeszcze nawet nie jest poczete. No ale moze i powinnam,jeszcze poczekac

Gość gość
Ponoc jest socjal ale mamy to gdzies . My chcemy dziecka a nie socjalu;)

Gość gość
Ja bym poczekała przynajmniej 2-3 lata, socjal socjalem ale bardziej mi chodzi o to żeby się jeszcze trochę sobą nacieszyć. Jesteście bardzo młodzi i radziła bym się jeszcze trochę "dotrzeć"..

Gość gość
Ale socjal w sensie pomocy organizacyjnej, jakiś klub malucha, playgrupa jak w UK, żłobek - o to mi chodzi :D Aha, i wiesz chyba, że przy małym dziecku to sobie nie poleżycie? :D

Gość gość
Ja wiem ze dla wielu kobiet to niepojet w tym wieku dziecko. Najpierw praca,dom itp. Ale ja tego nie popieram bo potem maja wsZystko,dom,prace,samochod ale zabraknie dziecka bo lata lecą. Albo starają sie po 2 lata o pierwsze dziecko a same sobie sa winne. Wszystko mozna pogodzic. Mozna miec dziecko i prace.

Gość gość
Czemu nie?;) bedziemy patrzec jak,śpi

Gość gość
Ale ty masz 20 lat a nie 30, nawet jak będziesz się starać 10 lat to i tak zdążysz :D Masz w ogóle jakiekolwiek doświadczenie z małymi dziećmi? Czy macierzyństwo znasz tylko z reklam?

Gość gość
O ile będzie spało więcej niż 15 minut 5-6 razy na dobę ;) Uwierz, małe dziecko to nie słodka maskotka, na początku jest zapieprz lepszy niż na wojnie, przerobiłam to dwa razy ;)

Gość gość
Hahahahahahaa jeśli to nie prowo to jesteś najbardziej dziecinną osobą jaką znam, autorko :D Będziecie patrzeć jak śpi? Moja 3 letnia córka więcej wie o małych dzieciach niż ty, mówi, że "małe dzidźki tylko płaczą" (ma 3 miesięcznego brata). Dorosnij a potem bierz się za dzieci

Gość gość
Za 10 lat pierwsze dziecko? Chyba sobie zartujesz;)

Gość gość
Zapiepr z jest ale przyjemny zapiepr z.

Gość gość
Sory zle przeczytalam :p

Gość gość
Wiem jak wyglada opieka nad malym dzieckiem. Moja siostra ma polroczna dziewczynke. Czesto jej pomagałam wiec,wiem jak to wyglada ale mimo wszystko dla.mnie to przyjemnosc

Gość gość
komus pomagac przy dziecku..a miec swoje..i co noc wstawac 4 razy do dziecka to co innego. Jestes niewyspana, marzysz by w koncu pospac dluzej. Potem przychodza zabki..znow placz..itd. Dziewczyno ty masz dopiero 20 lat!!! poczekaj jeszcze ze 3-4 lata minimum....nie pakuj sie w pieluchy w tym wieku. Zobacz troche swiata, znajdz sobie hobby. Oczywiscie, ze z dzieckiem tez mozna zwiedzac..ale to juz nie takie samo zwiedzanie. Z dzieckiem nie ma mozliwosci byc spontanicznym.