Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mateuszzz89

krzywa insulinowa, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość mateuszzz89

Witam. Gdzie w okolicach Katowic można zrobić prywatnie krzywa insulinowo cukrowa trzypunktową? Bardzo mi słabo, gdy się nasila słabo czuje świadomość robi sie ciemno przed oczami, puls jest słabo wyczuwalny i z przerwami , czuje ze tracę przytomność, towarzyszy temu silny głód, drętwienie rąk o nóg i trace w nich czucie, mrowi mi twarz. Gdy sie nasila nie czuje w ogóle podłogi, stopy mam bardzo zimne a lewa noga w środku w kości czuje jakbym trzymał ja w zamrażalce jakby kość była zamrożona. Staram sie wtedy cos zjeść np banana, napic sie wody, zjeść kasze gryczana białą. Ale coraz mniej mi jedzenie pomaga, czasem kasza potrafi pogorszyć. Czasem pomaga podniesienie glukagonu za pomocą czegos białkowego np sera złotego. Gdy stan jest ciężki a nic niepomaga staram się utworzyć ketoze masłem. Cały czas czuje się na granicy tego stanu. Lekarz endokrynolog zalecił badanie hormonów nadnerczy. Ale długo trzeba czekać a ja czuje sie coraz gorzej, często jest tak zle ze mysle ze nie przeżyje. Jest podejrzenie tzw przełomu nadnerczowego czyli ostrej niewydolności. Na pogotowiu po jednym moim zdaniu ze mi słabo nie pozwoliła dojść do słowa tylko zmierzyła ciśnienie wyszło 135 puls 70, posłuchała słuchawka i powiedziała ze to pewnie "na tle nerwowym"