Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poprzednio wczesniak, a jak będzie teraz?? Boję się

Polecane posty

Gość gość

syn urodził sie w 32 tyg.m nie wiadomo dlaczego. do tej pory jest rehabilitowany, ma 4 lata. teraz jestem w 31 tc. od początku czuje się źle, mam nadcisnienie, ale odpoczywam, nie nadwyrężam się. chodzę regularnie do lekarza, niby jest ok, ale wtedy też tak było. skończyło się inaczej. Prześladuje mnie myśl, że teraz tez tak będzie. martwie się, myslę o tym i sama się nakręcam. Niby nie musi sie to powtórzyć, ale statystyki mówią o tym, że ryzyko wzrasta podwójnie. sa tu mamy z wczesniakami i kolejnym dziećmi urodzonymi w terminie?

Gość gość
Jak bedzie ? Bedzie wczesniak albo nie, nie ma reguly.

Gość gość
Nie pocieszę Cię ryzyko urodzenia wcześniaka jest zwiększone. U mnie do tego nie doszło, ale ja znałam przyczynę przedwczesnego porodu. Jakbym nie brała leków urodziłabym długo przed terminem.

Gość gość
Nie za bardzo rozumiem twojego pytania. Przed chwila sama poszukalam art. w internecie na temat nadcisnienia w ciazy i zagrozen z tym zwiazanych - jest ich pelno. Wszedzie pisze, ze przedwczesny porod to jedno z zagrozen. Powinnas sie tym tematem wczesniej zainteresowac, bo nie wiem co ci ma ktos napisac ponad to, co wszedzie pisze? Nadcisnienie powinnas miec juz wczesniej regulowane za pomoca lekarstw i diety. Kiepskiego masz lekarza, ze na to nie zwraca uwagi. Zostalo ci jeszcze troche czasu do porodu, idz lepiej do lekarza i powinien ci cos przepisac, skoro zignorowal nadcisnienie wczesniej. Powodzenia i trzymaj sie.

Gość gość
ja pierwsze dziecko ur w 35 tyg z drugim od 4 tyg mialam pessar i tabletki na podtrzymanie a trrzecie dziecko ajuza dleko po trzydzieastcae aauaraaoaadaziaalo sie po terminie wiec nie ma regoly

Gość gość
tzn od dwudziestego czwrtego tyg pessaaar

Gość gość
biorę leki na nadcisnienie pod początku ciąży

Gość gość
Czyli z nadcisnieniem jest ok? A jak z szyjka macicy? Jaka masz dlugosc? Jest rozwarcie czy nie ma. Skoro lekarz mowi, ze masz sie oszczedzac, to moze poloz sie, juz duzo Ci nie zostalo. Przynajmniej do 36 tyg. zebys dotrzymala. Lepiej dmuchac na zimne...

Gość gość
szyjka 32, na razie jest ok, ciągle sie badam. ale u mnie poprzednio było ksiązkowo i co z tego....

Gość gość
Nie chce cie straszyc, ale moze byc podobnie. Mi polozna mowila, ze u kobiet w ciazy, jesli cos wystapilo raz, to jest duza szansa, ze organizm ma do tego predyspozycje - np skracajaca sie nagle szyjka, czy wystepujace wczesniej skurcze. KTG wykrylo moze skorcze macicy? Czasami sa nieodczuwalne dla organizmu kobiety ale na KTG sa juz widoczne. Uwazaj, poloz sie najlepiej do lozka i przeczekaj do bezpiecznego 36tyg. staraj sie nie stresowac. Warto sprobowac. Poszukaj watku "CIĄŻA NA LEŻĄCO , CIĄŻA Z PROBLEMAMI" tam dziewczyny leza niektore od 20 tygodnia i jeszcze wczesniej i donosza ciaze do bezpiecznych tygodni. Dasz rade, niczym nie ryzykujesz, a masz duzo do zyskania. Powodzenia.