Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie ryby dajecie malym dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 2lata.Kupuję mu łososia,tilapię,podawałam także makrelę wędzoną.Ktore ryby podawac?które są zdrowe?

Gość gość
ja daje szprociska w sosie pomidorowym

Gość gość
solą do smażenia, pyszna.

Gość gość
miało być sola

Gość gość
łosoś, dorsz tilapia to syf spróbuje jeszcze makreli wedzonej jeszcze jej nie dawałam (ma 20 mies)

Gość gość
Dokladnie, tilapia to ryba hodowana na sterydach. Ja daje morszczuka, dorsza, makrele i czesto ryby slodkowodne.

Gość gość
tilapia to śmieć jak panga Tuńczyk też się nie nadaje bo kumuluje rtęć

Gość gość
Wyłącznie takie, które złowi mój wujek wędkarz. Oceany są tak zanieczyszczone, zwłaszcza po Fukushimie, że strach.. no i zobaczcie w jaki sposób hoduje się ryby, dokument na YT nazywa się "Cała prawda o rybach".

Gość gość
a ja polecam wam sole lub karmazyna często kupuje dla córki, piękne białe zbite tuszki, nie tracą tak bardzo rozmiarów przy obróbce i co najważniejsze smakują dziecku więc polecam. z wędzonych i puszek nie daje żadnych to pierwsze to jeszcze ujdzie bo makrela wiadomo co jem natomiast puszki podejrzewam że tam mogłoby być coś nie tak gdyby dokładniej się przyjrzeć.

Gość gość
Potwierdzam, dzieciom nie daje sie tilapii i oczywiscie pangi bleee

Gość gość
Mam to szczęście mieszkania nad morzem, więc raz w tygodniu jezdze świtem na przystań i kupuje bezpośrednio od rybaków to co akurat złowili. Jeśli chodzi o smak to mój 2,5 latek i 5-latka najbardziej lubią dorsza (nie smaże ryb w panierce, piekę z warzywami i ziolami w piekarniku). Lubią też halibuta czy makrele. Sama uwielbiam pstrąga, więc czesto gosci na stołach. Z czysto zdrowotnych pobudek najlepiej jest wybierać ww ryby morskie lub też te małe- szporty czy sardynki przede wszystkim ze względu na ich krótki zycie (nie nałykają się zanieczyszen, więc są względnie "najczystsze)- przyrządzić można na 100 różnych sposobów :)

Gość gość
Tu autorka, solę tez dawałam.a o tilapii nie wiedzialam,ze niedobra,juz nie kupie.

Gość gość
Polecam poledwice z suma. Czysta, bez ości, soczysta i zdrowa.