Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka_zwykla

Zdrowe odzywianie i regularne cwiczenia.Zaczynamy!

Polecane posty

Czesc, postanowilam zalozyc temat specjalnie dla osob, ktore postanawiaja zaczac odzywiac sie zdrowo..oraz chca zaczac cwiczyc. I dla zdrowia..i dla lepszej sylwetki. Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto dolaczy do tematu. Ogolnie bede sie starala pic wiecej wody mineralnej (bo o tym to w sumie trzeba mi przypominac). 1,5 l wody dziennie plus z rana kawa z mlekiem...plus herbata. Rezygnuje ze wszystkich innych napojow gazowanych z cukrem. Bede starala sie jesc 3 posilki wieksze (sniadanie, obiad i kolacja) oraz 2 mniejsze (jak np. owoc, smoothie, czy warzywa badz orzeszki). Najgorzej bedzie pozegnac sie ze slodyczami. Ale bede probowac jesc jak najmniej- a moze nawet za jakis czas w ogole! I do tego chce dolaczyc ruch. 2 razy w tygodniu bieganie badz cwiczenia z dvd. Na poczatku pazdziernika chce rowniez chodzic dwa razy w tygodniu na basen. Takze wiec, przede mna /nami zmiany! Zmiany na lepsze! Dolacz sie do walki o piekne i zdrowe cialo! Do Swiat, do grudnia, zostalo pare miesiecy....takze mamy troche czasu na schudniecie-ujedrnienie ciala. Zapraszam!

Gość kajkaj
Hej tez właśnie zaczęłam starania o lepszą sylwetkę. Potrzebuję zrzucić jakieś 3-5 kg. Nie spieszy mi się aż tak bardzo bo nie mam dużo do zgubienia. Też zaczęłam właśnie pić więcej wody, napoi gazowanych i tak nie pijam. Co do słodyczy to jest problem ale ograniczam jak tylko mogę, tzn raz w tygodniu sobie jakiś kawałek czekolady zjem albo coś. A ćwiczę codziennie. Niedługo może jeszcze zacznę biegać co parę dni. A Ty ile kg planujesz zgubić?

hej, milo, ze ktos sie odezwal..i to o takiej porze ;) Ja tez chcialabym zrzucic jakies 4-5 kg. To niewiele, ale ja mam dosc "cienkie i lekkie" kosci...dlatego widac u mnie kazdy kilogram. wygladam calkiem ok..no wlasnie..calkiem ok. Mogloby byc o wiele lepiej. Przede wszystkim chce zrzucic conieco z bioder, ud, troche z ramion..no i ujedrnic brzuch. Brzuch nie jest jakis duzy..ale pare cm trzeba zgubic. No wlasnie..slodycze...yh. Mnie to jeszcze chipsy i lody w sklepie zagaduja ;) Ale koniec z tymi smieciami...nic do naszego ciala nie wnosza, a tylko tylki nam rosna ;) Takze witam na pokladzie :) moze na koniec dnia bedziemy zapisywac co jadlysmy...? bo wiesz..jak skubniemy czekolade, to bedziemy musialy tu ja wpisac...i bedzie nam glupio ;) tak dla motywacji.. :)

aa zapomnialam. Dzis zamierzam wejsc na orbitreka. Mam nadzieje, ze uda mi sie zrobic 35-40 minut... Mam nadzieje, ze znajdzie sie pare osob do wzajemnej motywacji :)

Gość gość
Ja nie chcę zrzucić wagi a przybrać jakieś 5-10 kg masy ale mięśniowej. biegam, ćwiczę z ciężarem i robię gimnastykę codziennie. Mam 73 kg przy wzroście ok. 180cm. Poza zwiększeniem masy ciała chciałbym bardziej wzmocnić mięśnie brzucha i zrobić coś z miejscem nad pośladkami poza tym jest ok. Wody staram się pić dużo, ze słodyczami to różnie ale na obiad prawie zawsze mam marchewkę i jakieś mięso.

witaj gosciu :) ten topik jest stworzony dla wszystkich, ktorzy nie tylko chca zrzucic kilogramy, ale tez przybrac na masie ;) i przede wsyzystkim zyc zdrowo :) wiec witamy :) W zdrowym ciele zdrowy duch :) chcesz przybrac na masie ze wzgledu na sport, ktory uprawiasz profesjonalnie, czy po prostu robisz to tylko i wylacznie dla siebie? :)

Gość gość
Chodzi mi tylko o siebie. Chciałbym wyglądać wiesz bardziej "po męsku". Mam fajne proporcje chciałbym bardziej mięśnie wzmocnić.

Gość taka_zwykla
No jak dziewczyny, juz po cwiczeniach? Ja zaraz wchodze na orbitreka. Gosciu, cwiczysz na silowni, czy moze masz w domu pare urzadzen do cwiczen?

o kurde, nikt nie pisze? no coz..bede prowadzic monolog :P podsumowanie dnia pierwszego: jadlam same zdrowe rzeczy i zmiescilam sie w 1500 kcal, wiec jest dobrze. Oraz spalilam 400 kcal na orbitreku. hm, jesli nie dolaczy sie tu nikt, bede musiala dolaczyc do kogos :P