Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktoś kto zna się na treningach

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o to, że chciałabym sobie kupić jakiś sprzęt do ćwiczeń. Efekt jaki chce uzyskać to poprawienie wyglądu nóg i pośladków, odrobinę chciałabym schudnąć. Nie znam się za bardzo co powinnam wybrać. Znacie może jakiś fajny sklep online z takimi akcesoriami?

Gość gość
Ja mogę polecić stepper skrętny i skakankę :) Tyle, że po skakance trzeba się porządnie porozciągać.

Gość gość
ze skakanką próbowałam ale coś mam chyba nie tak z kostką...trochę poskaczę i boli :( skakałam w odpowiednich butach, na odpowiednim podłożu i trochę słabo. Chciałabym coś co mogę robić w domu, skakanką zaczepiałabym po żyrandolach :) sprawdzę sobie ten stepper. A co myślicie o rowerku stacjonarnym albo jakimś orbitreku?

Gość gość
Z tych dwóch, to podobno bardziej opłaca się zainwestować w orbitrek.

Gość gość
Idź pobiegać do tego potrzeba tylko kupić dobre buty. Ćwicząc w domu na sprzęcie będziesz się czuć jak chomik na kołowrotku przez co szybko ci się to znudzi. Lepsze jest świeże powietrze i bieganie przed siebie a nie w miejscu.

Gość gość
Orbiterek bardzo rzeźbi nogi więc jeśli nigdy nie miałaś bardzo szczupłych (wręcz chudych) nóg to odradzam. Możesz się zdziwić jak ci łydki przestaną się w spodniach mieścić.

Gość gość
jak najbardziej takie urzadzenie,bo nie bedzie mocno obciazac stawow cwiczac np 3x w tyg po 40min tylko musisz zapewnic sobie dobre wietrzenie pokoju, bo ilosc potu jaką powinnas wydzielic w czasie cwiczen (a musza to byc intesywne cwiczenia w zasadzie bez przerw), moze zepsuc atmosferę pomieszczenia ;)

Gość gość
w domu chcę zrobić sobie małą siłownię, mam wolne pomieszczenie to myślę, ze dam radę. Bieganie to swoją drogą ja muszę sobie coś w domu zorganizować na długie i nudne wieczory. Biegać po ciemku nie będę :P Właśnie chodzi mi o to żeby bardziej pozbyć się tłuszczu na nogach...mam taką budowę, że moje nog nie są najszczuplejsze. Przyznam się, że moja wiedza o tym jak to zmienić jest marna...Dopiero czegoś szukam co mi pomoże...

Gość gość
Na tyłek i uda wystarczą przysiady, ewentualnie przysiady z obciążeniem. A łydki można podkreślić wspinając się na palcach. Do treningów nie trzeba żadnych urządzeń, poza zwykłymi hantelkami.

Gość gość
tak, wiem - do treningów nie trzeba nic poza hantlami, w zasadzie nic poza chęcią ;) Ale ja chcę jakiś fajny sprzęt, który mi będzie służył :)

Gość gość
Orbitrek będzie dobry, a jeśli chodzi o łydki, to po prostu je rozciągaj, po każdym treningu żeby wydłużyć mięsień, wtedy nie będą takie wielkie.

Gość gość
to idź fujaro losu do sportowego sklepu i zapytaj fachowców o sprzęt. co za szit!!!!! :P

Gość gość
Jak chcesz schudnąć to wystarczy jakikolwiek trening aerobowy. Polecam też pływanie 2x w tyg.

Gość gość
Sztanga ,gryfy. Lub hantle ..jeżeli do ćwiczenia z obciążeniem to wez takie od 5 kg do 10 ci styknie. Oczywiście od razu nie podolasz :) na początek dwie 5 zarzuc na bareczki i przysiady. Najpierw rozgrzewka 10min może być kardio. Przysisdy-4 serie po 12 powtórzeń. Pamiętaj. Te ćwiczenia trzeba wykonywać bardzo dobrze technicznie. Sprawdź w necie i się ucz ;) Potem zrób spacer farmera lub wyroki. Tez 4 serie ×12 powtórzeń Następnie wypychanie nóg w tył na macie. To również element pośladków. 4 serie × 20 powtórzeń Na początek wystarczy. Do tego dorzucić kardio 40 min Ćwicz systematycznie 3× tydzień Na koniec rozciąganie. Powodzenia !

Gość gość
Mieliśmy piękne i gorące lato, trzeba było kupić sobie rower i jeździć, a nie wymyślać z jakimś orbiterkiem w zatęchłej chałupie.

Gość gość
Kochana, zapisz się na siłownię . Ja zakupiłam rower stacjonarny i tylko zajmuje miejsce w domu. Dopiero karnet na siłownie zmobilizował mnie do jakiejś pracy nad swoim ciałem . Powodzenia.

Gość gość
wszystko fajnie, pieknie - siedzę w domu bo opiekuję się schorowanymi rodzicami. Mieszkam w małej mieścince i tu nie ma basenów, siłowni itp. Ja muszę być w domu nieważne czy to lato czy zima. Dlatego pytam o ten cholerny sprzęt... Dzięki za tą propozycję treningu, spróbuję :)

Gość Roman77
Słusznie Ci ludzie radzą. Zwykły rower jest bardzo dobry latem, natomiast zimą zostaje tylko rower stacjonarny. To najlepsze rozwiązanie, by być aktywnym przez cały rok. Zastanów się, czego potrzebujesz i przejrzyj sobie http://sklep.sportsst.pl/kategoria/assault-airbike Na pewno Ci się przyda taki sprzęt.