Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KruszynaVbr 96sleeve74

CHLO...zdrowie...kondycja...ciało...po operacji

Polecane posty

Gość KruszynaVbr 96sleeve74

Witajcie serdecznie... :-)...wszyscy po CHLO...ja jestem w czwartym miesiącu po operacji Sleeve...tak jak w pseudo startowalam w maju z wagą 96kg dziś jest mnie mniej o 22kg....:-) Trzymam się diety, zdrowego amam...zalecanych ćwiczeń... masowanie, wcieranie specyfików... lecz ciałko nie chce współpracować jak należy....Zakładam ten wątek ..byśmy mieli szanse wymieniać się poradami co do suplementów żywieniowych, witamin, przepisów, ćwiczeń na utrzymaniu kondycji mięśni a utraty balastu...jak zahamować wypadanie włosów...ZAPRASZAM SERDECZNIE DO WYMIANY DOSWIADCZENIEM PO CHLO...

Gość Beba Sleeve 141kg106kg
Piękne Dziewczyny i odmłodzeni Chłopaki.Odchudzona o 35kg w ciągu 5 miesięcy. Radość z jednej strony, z drugiej przerażenie bo widzę siebie grubą, wielką i brzydką mimo zachwytu mojego narzeczonego, mamy i bliskich. Czy też tak mieliście? Drugi temat co jakiś czas łapie mnie na przemian raz po prawej stronie raz po lewej ból. Krótki, przenikliwy poleżę spokojnie i odchodzi. Nie chcę wyjść na panikarę ale na czytałam się i tu i na FB i na forum z Wejherowa, że kamienie, że zapalenie przychodzi nagle i jest skutkiem ubocznym operacji. Czy też tak mieliście po 5 miesiącach od operacji i czy macie może wieści jak możemy sobie pomóc przed takim atakiem?

Gość GosiaSamosia 125sleeve89
Bebe :-) Miałam tak nie raz. Czasem nawet lądowałam u lekarza pierwszego kontaktu lub do szpitala na ostry jechałam w panice z mężem. No i potem okazywało się, że wszystko w porządku. Też się stresuję tym że może mnie złapać atak woreczka lub innego bólu. Na forum'miesiąc do operacji' padła propozycja by podawać skrócone lub wybiórcze jadłospisy. Ja już kawałek po ale mogę napisać co mnie ratuje kiedy mam zwyższę lub przestój wagi. Zaraz po przebudzeniu wiadomo umyciu ząbka :-)piję ciepłą wodę z pół łyżeczką miodu naturalnego. 1. Śniadanie- serek wiejski pół pojemniczka z suszonymi śliwkami i łyżką otrąb + herbata ziołowa 2. Przekąska- duszone jabłko z żurawiną i cynamonem 3.Obiadek- pieczeń z kurczaka z szpinakiem i 1 ziemniak 4.Podwieczorek- sałatka warzywna ilość 50gr, kromka pieczywa czosnkowego zapiekanego z sosem pomidorowym i oregano :-) 5. Kolacja- koktajl proteinowy , 200ml mleka 0,5, łyżka odżywki białkowej Protifar lub innej jaką mam pod ręką w kuchni, pół banana i do wyboru garść owoców drobnych ;jagoda,malina, borówki, czereśnie, agrest I taki dzień zawsze owocuje w spadek wagi na drugi dzień o jakiś odważnik :-)

Gość gość
Gosiu Samosiu, piękne menu, nie jestem po operacji, ale czekam na Resekcje mankietową i chyba skorzystam :) Ania

Gość KRUSZYNA VbrSleeve96kgdziś72
... przepraszam wszystkich błądzących ... zakładając nowy wątek forum o tym co jemy? jak się odżywiać? jak dbać o skórę? włosy czyli ciało i duszę ...duszę i ciało po CHLO ... nacisnęłam Enter i forum zdublowałam :-( ... to na którym się z koleżankami po operacji udzielamy aktywnie... mieści się o tu poniżej w umieszczonym linku ... ZAPRASZAM SERDECZNIE DO WYMIANY DOŚWIADCZEŃ ... PORAD ... I UWAG .... http://f.kafeteria.pl/temat/f2/chlozdrowiekondycjacialowlosypo-operacji-p_6335740/2 Kruszyna