Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka j. angielskiego kurs

Polecane posty

Gość gość

Zapisałam sie do szkoły jezykowej na kurs j. angielskiego dla poczatkujacych, poziom podstawowy, nigdy sie nie uczylam tego jezyka .Zapisujac sie zaznaczylam ze chodzi mi o kurs dla poczatkujacych, czyli nauka od podstaw.Zapewniono mnie ze bedzie taka grupa kilkuosobowa.Opłaciłam jedem miesiac, oplaty mozna wnosic semestralnie takze.Poszłam na kurs na pierwsza godzine i co sie okazalo-dowiedzialam sie ze jestem w grupie kilkuosobowej ktora prawie polowe ksiazki przerobila juz w poprzednim semestrze, tylko ja jestem nowa w tej grupie.I tak- pierwsza godzina to powtorzenia materialu ktory przerabiali juz w poprzednim semestrze.Dla mnie ciemna magia, zostalam rzucona na głeboka wode.Na nastepnych godzinach to kontynuacja dalszego materiału z ksiazki.Oni przerobili sporo materiału, wiec mam duze zaleglosci ktore nie nadrobie skoro nigdy sie nie uczylam tego jezyka.Mm pytanie-czy to jest dopuszczalne, skoro to ma byc kurs dla poczatkujacych na ktory sie zapisywalam.?Sadze ze nie bylo chetnych na ten rok i dodali mnie do grupy ktora juz kontynuowała nauke.

Gość gość
Żłóż rezygnację, odwołanie, reklamację, czy co tam chcesz, na piśmie i zostaw w sekretariacie. Nie ma pisma, nie ma sprawy.

Gość gość
Potraktowali Cię okropnie. Nie powinni byli tak robić, w ten sposób niczego się nie nauczysz, tylko pieniądze wydajesz. Zastanawiam się w ogóle, czy taka nauka coś daje. Książki książkami, ale najlepiej się ludzie uczą używając języka, a nie powtarzając materiał z książki. Masz w programie jakieś scenki? Alboco? Widziałem reklamę szkoły, co to ją niedługo otwierają koło mnie gdzieś, Tell Me się nazywa, tam się uczą podobno scenkami, emocjami. Może to coś dla Ciebie. Ale o taki początek to bym się kłócił.

Gość gość
Do jakiej szkoły się zapisałaś?? Chodzę teraz do speak upa, poziom też mam początkujący ale grupa jest dobrze dobrana, wszyscy są mniej więcej na jednym poziomie więc człowiek sie nie czuje jakiś w tyle na tle reszty

Gość szkalka
ja sobie znalazłam kurs przez stronę needaschool.com - baza nauczycieli i szkół, pomaga łatwo znaleźć odpowiednia szkołę do nauki, chodze juz kolejny miesiąc i sobie chwalę....!

Gość gość
no nie wiem, jak dla mnie bardzo nieprofesjonalne podejście, sama jestem na kursie - język niemiecki w sprawdzonej przez znajomych szkole http://www.archibald.pl/ o której słyszałam opinie,że to dobre centrum językowe i sama mogę potwierdzić. Możesz złożyć reklamację? Albo poszukać innej szkoły językowej...