Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opieka nad noworodkiem

Polecane posty

Gość gość

mam porod 25 pazdziernika, fakt moze to bedzie szybciej albo poznije, nigdy nie wiadomo, ale czasu coraz mniej, przeraza mnie fakt jak sie opiekowac takim malenstwem, to moje pierwsze dziecko ale moze ktos poradzi na co zwracac uwage najbardziej, bo troche sie boje:)maz bedzie mi pomagal bo wezmie sobie wolne, tak zdecydowal..

Gość gość
nic w tym strasznego, wszystko przychodzi intuicyjnie

Gość czekamnapazdziernik
hej autorko :) Ja mam termin na 28. To będzie również moje pierwsze dziecko ale pocieszam się tym, że jakoś wszystkie kobiety przez to przechodzą zostając pierwszy raz matkami :) Jeśli matka kocha swoje dziecko na pewno mu krzywdy nie zrobi dlatego staram się myśleć pozytywnie ;)

Gość gość
Ja tez sie obawialam, panikowalam... po przywiezieniu malej ze szpitala spojrzelismy sie na siebie z mezem i oboje jednoglosnie powiedzielismy "i co teraz?" :) mala w placz, no to karmienie, potem zmiana pieluchy, tulanie i tak w kolko :) nic trudnego :) intuicja wszystko podpowiada, bedziesz mogla sie zajmowac malenstwem z zamkniętymi oczami :) Powodzenia i zycze szybkiego jak najmniej bolesnego porodu :)

Gość gość
Ja chyba bede miala cesarke bo dziecko ulozone jest nogami w dol a głowę ma ppd moimi zebrami, niechce sie odwrocic od jakiegos czasu, wiec tez sie troche boje, moze w dniu porodu cos sie zmieni ale mam juz tylko kilka tygodni

Gość gość
Ja rodziłam sn i szczerze wolała bym cesarkę. Co do opieki to sama będziesz wiedziała co i jak. Matka intuicyjnie wie co dla dziecka najlepsze.

Gość gość
Każda z nas to przeszła. Ja się dziwiłam, że mnie tak po prostu ze szpitala z dzieckiem wypuścili :) Potem prowadzić będzie cię intuicja. Z praktycznych rad - korzystaj jak najwięcej z wiedzy położnej srodowiskowej. Będzie cię odwiedzać chyba z 6 razy po porodzie. Mi to bardzo pomogło. Wszystkie pytania sobie spisywałam i jak przychodziła to się jej radziłam. Cesarskie cięcie - ja bym się cieszyła. Urodzisz praktycznie bezboleśnie. I bezpiecznie dla dziecka. Tylko ruszaj się, rana nie boli ale ciągnie na początku.