Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadziaT

PO kontra PiS

Polecane posty

Gość MadziaT

Czy uważacie, że oddzielenie kościoła katolickiego od Państwa jak proponuje PO jest dobrym rozwiązaniem? Czy lepiej zostawić tak jak jest. Religie w szkołach finansowane z budżetu państwa. I wpływ kościoła na politykę.

Gość gość
nie nudź już tą religią i kościołem.ja w polityce i mediach widzę raczej panoszące się lewactwo a nie kościół.

Gość Boo zenka
To najlepszy pomysł o jakim słyszałam :) Brawo! Oddzielic jak najszybciej, przestać finansować lekcje religii w szkołach i przenieść je do salek katechetycznych przy kościołach! A rozdział polityki od kościoła powinien byc już dawno. Mam nadzieję że tak własnie będzie.

Gość MadziaT
A pielgrzymki prezydenta po kościołach?! Każde wydarzenie z naszym prezydentem to msza albo inne nabożeństwo!

Gość gość32
Zdecydowanie podzielam zdanie PO.Kościołowi nie powinno być nic do polityki.Tylko te tępaki z PiS nie wiem po co zasłaniają się Kościołem.

Gość gość
W Polsce jest rozdział. Kościół nie jest wpisany do konstytucji, nie może formalnie na nic wpływać. Może co najwyżej pouczać, napominać itp. A jeśli przeszkadza Ci prezydent w kościele, to znaczy, że jesteś nietolerancyjna, jak całe lewactwo zresztą.

Gość gość
Mam gdzieś i PO i PiS.