Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko zostanie przyjete do zerowki w polowie roku

Polecane posty

Gość gość

ew. do pierwszej klasy ? wracamy na swieta do Polski, od Nowego Roku chciclabym aby syn poszedl do zerówki, ew do pierwszej klasy ( jesli bedzie sie nadawal, bedzie gotow ). Czy szkola ma musi nas przyjac biorac pod uwage obowiazek przygotowania przedszkolnego ? Co z meldunkiem? bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi

Gość gość40
jeśli syn jest z 2009roku to ma obowiązek szkolny. każda rejonowa szkoła ma obowiązek go przyjąć. rejonowa czyli wg zameldowania. natomiast szkoły prywatne, społeczne, niepubliczne przyjmują jeśli mają miejsca i się zapłaci. chociaż w przypadku gdy dziecko wcześniej nie było w szkole to jednak może nie nadrobić materiału i zasadne było by oddać do przedszkola. natomiast jeśli syn jest z 2010roku to ma obowiązkowa zerówke. I niestety nie mam pewności czy przedszkole rejonowe musi przyjąć. na pewno któraś zerówka przyjmie.

Gość gość
jaki rocznik ?

Gość gość
W zależności od rocznika szkoła lub przedszkole musza go przyjąć. Jeżeli uważasz, że dziecko będzie miało dużo zaległości, a rocznikowo powinien chodzić do szkoly to idź do poradni, może go odroczą, ale musiałabyś sie tym zainteresowac wczesniej, bo troche czeka się na termin badania.

Gość gość
rocznik 2010, ze stycznia Nie chce go odraczac,

Gość gość
to do zerówki tylko.

Gość gość
Będzie musiał go przyjąć oddział przyszkolny albo przedszkole, raczej oddział przy szkole bo w przedszkolu zwykle po prostu dzieci przechodzą na kolejny rocznik i nie ma wolnych miejsc. Szukałam w tym roku właśnie, w naszym nie zwalnia się żadno miejsce ale chciałam jakieś bliżej domu bo się przeprowadziliśmy, już nie było. Z tym że jeśli nie chcesz prywatnie to już nie będziesz mogła za bardzo wybrzydzać, gdzie będzie miejsce tam poślesz. Nie wiem jak z meldunkiem ale chyba adres stałego pobytu wystarczy. Skąd Ci się wzięła pierwsza klasa? Mały jest pięciolatkiem, to "zerówka", pierwsza klasa jest obowiązkowa dla sześciolatków, jedynie wtedy niektórzy odraczają i do pierwszej klasy idą siedmiolatki.

Gość gość
Ale fundujesz dziecku atrakcje.. Trafia di nowej grupy dziexi ktore sie znaja a twoje ibce.. Czemu nie wrocilas na wrzesien??? Nawet nie wiesz gdzie dziecko ma isc czy do sKoly czt zerowki? Zaje.... Matka