Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zajsc w ciaze karmiac

Polecane posty

Gość gość

? cos skutecznego?:)

Gość gość
uprawiać seks- najbardziej skuteczne

Gość gość
no to oczywiscie:) ale jak sobie pomoc?:)

Gość gość
A po co pomagać? Jeśli masz owulację to karmienie nie jest przeszkodą a jeśli nie masz owulacji to nie poradzisz wiele karmiąc.

Gość gość
ale w czym sobie pomagać?? kp to nie jest metoda antykoncepcji jeżeli o to ci chodzi

Gość gość
wiem ze nie jest zadna metoda... karmie dziecko w ciazy nie jestem a chcialabym byc:) okresu jeszcze nie mialam- dziecko 9 miesiecy

Gość gość
najpierw się pojawia owulacja a potem okres. Wiec po prostu współżyjcie.

Gość gość
Często ten seks uprawiać. Karmienie piersią nie chroni przed kolejną ciążą. Znajoma tak myślała i ma córki z różnicą wieku 10 miesięcy.

Gość gość
Czy wy też miałyście taką potrzebę seksu pod czas ciąży??!! Jestem w 6 miesiącu i praktycznie od 2 miesięcy mam bardzo dużą potrzebę seksu. Praktycznie co drugi dzień uprawiam sex z Przyjacielem. Facet z którym jestem w ciąży najzwyczajniej zwiał za granicę gdy dowiedział się że będzie Ojcem!! Obecnie jestem z Przyjacielem który zaakceptował to że to nie jego dziecko i będzie go wychowywał jak swoje.

Gość gość
a czy znacie przypadki ze kobieta zaszla w ciaze karmiac dziecko?

Gość gość
Tak moja ciocia, zaszła ciążę gdy syn miał 10mies, zorientowana się dopiero po 3 mies, bo zaszła podczas pierwszej owulacji, więc od porodu nie miesiaczkowala. No i koleżanka, ale ona karmilam 2 lata i po prawie dwóch zaszła w ciążę.

Gość gość
tak, znam 2 takie przypadki

Gość gość
kuzynka tak miała.. Na twoim miejscu poczekałabym do okresu i po nim zaczeła starania.. No chyba ze masz czas na codzienny seks :P

Gość gość
Tez chce Zajsc w ciaze i tez karmie piersia corka za tydz konczy roczek. Nie miesiaczkuje jeszcze. Bylam u lekarz i po usg lekarz stwierszil ze puki kp to w ciaze nie zajde, mom odstawic kp i dzialac, i tak tez robie. Karmie juz tylko raz dziennie mysle ze jakies 2 dni i koncze. Dostane miesiaczke i zaczynamy starania o 3 dziecko

Gość gość
okres dostalam po 20 mcach kp. zaszlam wtedy w ciaze,nadal karmiac piersia.

Gość gość
No wlasnie mozna zajsc w ciaze kp jezeli ma sie miesiaczke jezeli kobieta nie miesiaczkuje nie ma owulacji i w ciaze nie zajdzie

Gość gość
Autorko a bylas u ginekologa? Miesiaczkujesz juz?

Gość gość
Moja rada- zmniejszyc ilosc karmien na dobe a owulacja prawdopodobnie wroci. Ja okresu nie mialam 8 miesiecy- wprowadzilam butle a piers tylko rano i w nocy, poskutkowalo.

Gość gość
Ja z kolei karmilam jak szalona ok10 razy na dobe - yrafil mi sie maly smok mlekopij. W nocy rowniez karmilam. Butelka dokarmialam raz dziennie na samym poczatku przed ok 1.5tyg. Potem tylko piers i piers. Cieszylam sie, ze bede miala jeszcze przerwe w miesiaczkowaniu, a tu dupa- owulacja powrocila po 12tyg, okres po 14tyg... I od razu wszystko regularnie jak w zegarku... Wiec gdybym chciala zajsc to bym zaszla, ale nie planuje na razie. Moja kolezanka zaszla w ciaze przy kp. Karmila piersia rowniez bedac w ciazy.

Gość gość
20.45- NAJPIERW jest owulacja, dopiero potem miesiączka- podstawy biologii

Gość gość
21.01 tak najpierw jest owu pozniej miesiaczka,chociaz bywaja cykle bezowulacyjne, ale w moim przypadku kekarz powiedzial ze puki karmie nie mam mies i w ciazy nie zajde mam odstawic kp i sie starac. Z pierwszym dzieckiem mialam tak samo puki karmilam mies nie mialam, a po zupelnym odstawieniu synka od piersi musialy minac dwa mies i dopiero dostalam mies , a o corke staralam sie rok czasu, to jak widac nie jest tak szybko, a teraz chcemy kolejne

Gość gość
tu autorka- okresu jeszcze nie mialam niestety. Jesli mialabym odstawic mala od piersi juz teraz to wole poczekac jeszcze 3 miesiace i wtedy skonczyc karmienie. ale dzialac mozemy juz teraz a moze sie trafi:)

Gość gość
taa, bo lekarz to wróżka i ci wywróżył, że w ciążę nie zajdziesz, Boże widzisz i nie grzmisz na takich konowałów! lekarz może ocenić, czy w danej chwili owulacja będzie, czy nie, a na najbliższe miesiące nie jest w stanie tego określić, poza tym co innego cykle bezowulacyjne, a co innego powrót płodności po porodzie

Gość gość
przede wszystkim musisz mieć owulację. bez tego nie zajdziesz. zacznij ją sobie wyznaczać. bardzo dobre są komputery cyklu np cyclotest albo mikroskopy owulacyjne

Gość gość
które z tych urządzeń według was jest lepsze?