Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKaassiiaa34

Anemia

Polecane posty

Gość KKaassiiaa34

jestem w 38 tyg i mam anemie i bardzo niskie żelazo . Czy po porodzie jeśli dostanę leki albo zastrzyki będę mogła normalnie karmić ? Czy może karmić mm a siebie trochę pod leczyć ?

Gość KKaassiiaa34
halo mamuśki

Gość gość
rowniez ok 34 tyg mialam podejrzenie anemii , poziom zelaza 8 a powinno byc 12, dostalam leki juz wlasnie po tej wizycie i bralam az do konca ciazy. U mnie dodatkowo bylo tak ze od poczatku prawie mialam vesarke planowana, wiec wiadomo ze z anemia nie za bardzo wykonuje sie jakies zabiegi, po 3 tyg poziom zelaza wskoczyl na wlasciwe tory, w 38 tyg mialam cc planowane. Pij sok z buraka, jedz wiecej miesa, popros o jakies leki z z duza zawartoscia zelaza Pozdrawiam M

Gość gość
leki mozesz przyjmawac i karmic piersia. To tylko witaminy M

Gość gość
a jakie masz wyniki?

Gość KKaassiiaa34
U mnie miesiąc temu żelazo było 18 i spadło szybko do 6 . Dostałam serie zastrzyków w tyłek i podniosło się do 7,5. Staram się jeść mięso , szpinak itp ale to póki co na nic a wyglądam jak chodząca śmierć nie dość że mało ważę to blada jak ściana wszystkie żyłki widać .

Gość gość
jakie masz hgb, rbc, hct i plt?

Gość KKaassiiaa34
Lekarz mówi że nie widzi problemu żebym karmiła mm ale nastawiałam się na kp .Mówi że dziecku się nic nie stanie a siłę też muszę mieć żeby dzieckiem się zająć. A przy złych wynikach pobyt w szpitalu może być dłuższy niż 3 dni .

Gość KKaassiiaa34
hgb 10.1 rbc 3.7 hct 32 plt 130

Gość gość
zrób sobie zakwas z buraków i pij codziennie po szklance, oprócz tego wołowina, jarmuż, żółtka jaj, natka pietruszki do wszystkiego

Gość gość
rzeczywiście słabiutkie Twoje wyniki po ciąży powinno się poprawić, już niedługo, a suplementacją nic na razie nie zrobisz, bo trzeba czasu, żeby zadziałało cokolwiek