Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z sąsiadką

Polecane posty

Gość gość

Witam mamy. Mam mały problem z sąsiadką. Mieszkam na wsi, moja córka obecnie chodzi do zerówki, do szkoły od domu mamy ok 4 km, do tej pory dojezdzalysmy autobusem, co jest dość uciążliwe. W tamtym tygodniu sąsiadką, która zawozi syna do szkoły samochodem, zaproponowała, że będzie nas zabierać rano, bo popołudniu jej syn kończy o innej godz. Ok, dla mnie super opcja, nasze dzieci się lubią, w wakacj***awią się że sobą czasami. Dzisiaj była nasza pierwsza wspólna podróż, no i zapytałam jak się rozliczymy, czy jej płacić codziennie czy na koniec tyg. Na co ona, że chyba oglupialam, że i tak jeździ czy z nami czy bez nas, więc ona nic nie chce, ale mi jest strasznie głupio, ale przecież nie wcisnąć jej pieniędzy na siłę ani tym bardziej nie doleje paliwa ;) to jak się odwdzięczyć? Może coś młodemu kupić i dać?

Gość gość
to ty masz problem a nie sąsiadka Przez 4 lata podwozilam corke sasiadki i nie przyszlo mi do glowy zeby brac za to cos. Ale jak juz koniecznie cos musisz to upiecz jej dobre ciasto i zanies albo cos w tym stylu

Gość gość
Możesz kupić jakieś czekoladki lub winko, czy coś dla małego. Albo zaproponować, że np. zostaniesz z jej dzieckiem w awaryjnej sytuacji...

Gość gość
popieść ją między nogami przy okazji

Gość gość
U nas też każdy każdego podwozi na dzielni,do pracy,szkoły,na zakupy.Zwykła ludzka uprzejmość sąsiedzka wydaje się czymś niezwykłym:-)