Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z jedzeniem z butelki

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój 4 miesięczny synek jadł z butelki moje mleko bez problemu, dokarmiany też był i nie było problemu. Teraz odrzuca butelkę, wypluwa smoczek płacze. Zmieniłam mleko i nic żadnej różnicy, zmieniłam też butelke i nic. prosze o pomoc bo niedługo muszę iść do pracy i nie wiem jak to będzie

Gość gość
Spróbujcie łyżeczką (uciążliwe, ale jeśli wszystko inne zawiedzie, to zawsze jest taka opcja). Być może zaczynają mu rosnąć zęby i dlatego się denerwuje.

Gość gość
Chętnie też posłucham rad na ten tematy.wracam w październiku do pracy a córka (5 miesiacy )nie chce I nie umie jeść z butelki. Smoczka też nigdy nie uzywala.jakim sposobem nauczyc ja picia z butli? Jakiej firmy butelki użyć? Łyżeczka to nie do pojęcia sposób.dawanie 180 mleko mleka łyżeczka -porażka. Pomóżcie mamy.

Gość gość
a moze trzeba większe dziurki,bo jak zaczyna sie ząbkowanie(a zaczyna sie na długo przed wyrżnięciem ząbka)to dziąsła szczypią i ssanie mocne sprawia ból.Większy przepływ sprawi ,że nie będzie musiało tak mocno ssać

Gość gość
Ja mam butelki z Avent natural i do tej pory problemu nie było, ale spróbuje z większymi dziurkami ;)

Gość gość
Moja córka tez za nic nie chciała pic z butli, nie umiała w ogóle uchwycić smoczka. I mi położna doradziła, aby wypróbować taki smoczek starego typu - lateksowy anatomiczny (żółty) I u nas to byl strzał w dziesiątkę. Używam butelki sporadycznie, ale mam firmy Nuk i faktycznie ten miękki smoczek z większym przepływem podpasował córce.

Gość gość
Też pierwsze co mi przyszło na myśl to ząbkowanie, mleko zwykle jest ciepłe, podrażnia swędzące i obolałe dziąsła... Mój w okresie ząbkowania właśnie wypluwał smoczek od butelki, przesuwał go językiem, widać było że go drażni. Spróbuj może chłodniejsze mleko podać, albo schłodzić mu sam smoczek, później już pójdzie.

Gość gość
Myślę że spróbujemy jeść mleko w temperaturze pokojowej, ponieważ wode pije bez problemu, a co do innych smoczków to specjalnie wymieniałam i mam w domu 4 rodzaje i nic

Gość gość
Ty też jesz to mleko?

Gość gość
Niedługo to kiedy? Dziecko nie musi pić ani z butelki ani mleka modyfikowanego, piszę na wszelki wypadek jeśli nie wiesz. Reklamy zrobiły matkom taką wodę z mózgu, że nawet te które chcą karmić i nie myślały o sztucznym mleku, to planują je podawać nie znają innej alternatywy.

Gość Rosnę zdrowo
Zachęcamy do spróbowania Dentibaby, pomaga zadbać o ząbki i usta maluszka, oraz łagodzi ból podczas ząbkowania  Więcej szczegółów znajduje się tutaj : https://www.facebook.com/RosneZdrowo

Gość gość
Mam ten sam problem, ale z 2-miesięczniakiem. Jest na piersi od początku i kilka razy dostał z butelki jako noworodek. 3 razy MM jeszcze w szpitalu, zanim rozkręciła mi się laktacja i 2 razy moje mleko odciągnięte już po powrocie do domu. Potem nie było potrzeby, bo siedziałam z nim w domu cały czas. Ostatnio zaplanowałam sobie, że wyjdę w końcu do fryzjera, bo włosy już wołają i postanowiłam odciągnąć mleko do butelki. Postanowiłam podać mu je na próbę, żeby sprawdzić, czy pamięta, jak się je z butelki i kompletna klapa. Dziecko głodne, a z butelki nie tknie. Kiedy tylko przystawiałam mu smoczek do buzi, to był taki wrzask, jakbym go żywcem ze skóry obdzierała. Podawałam w butelce Avent Natural, bo niby ma przypominać kobiecą pierś. Próbowałam z mlekiem jeszcze ciepłym prosto z piersi, w temp. pokojowej i podgrzewanym w kąpieli wodnej. I na każde była taka sama histeryczna reakcja.

Gość gość
Mam to samo - tylko ze córka ma 5 miesięcy i jak zostawiłam ją u mamy to urządziła cyrk dopóki nie wróciłam... Jak jest bardzo głodna to trochę z butli wypije, ale zauważyłam, ze ona tego nie traktuje jako posiłek tylko pewną ciekawostkę, a potem czeka na pierś. Trzeba po prostu próbować do skutku. Ja od kilku dni staram się jedno karmienie robić z butli. Nawet jeżeli wypije choć trochę, to z czasem się nauczy. I warto żeby karmiła inna osoba niż ty, bo masz jeszcze maluszka i ciebie kojarzy z piersią. Być może innej osobie pójdzie lepiej.