Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 tygodni niemowlę śpi całą noc!

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mój 6 tygodniowy synek przesypia prawię całą noc. Kąpiemy go o 19-20, po tym go kładziemy do łóżeczka i sam w spokoju czasami po 30 min a czasami po godzinie zasypia. Zazwyczaj budził się tak o 1 w nocy a później o 4 na karmienie. Od kilku dni o 1 się już nie budzi tylko o 4 w nocy. Wychodzi na to że śpi od 19-4 bez przerwy, bez jedzenia! Przybiera na wadzę dobrze, wypisany ze szpitala był z wagą 3500 a waży teraz juz ponad 5400. Tyle się słyszy o dzieciach wstających co godzinne na jedzenie, dlatego się martwię czy wszystko w porządku.

Gość gość
wszystko ok, moj synek mial tak samo i tak mu zostalo a ma juz 6 miesiecy, tylko pogratulowac :)

Gość gość
CIESZ sie KOBIETO!!!

Gość gość
moja coreczka tez spi. nawet jak je to bardzo czesto ma zamkniete oczy . mam wrazenie ze je przez sen.lekarz powiedzial , ze mam b dobre dziecko.

Gość gość
Moja córka zasypiała o 20 a budziła się o 6:)i nigdy nie miałam problemów żeby zasnęła. teraz ma 4 latka i śpi jak suseł. Nie wiem co to nie przespane noce.

Gość gość
A jak karmisz synka? Jeśli mm to raczej normalne, że tak długo śpi. Dzieci które wstają co godzinę raczej są kp. Ja też od kiedy karmię syna mm lepiej śpię dziś spał całą noc od 21 do 6 rano a ma 2,5 miesiąca. Ale bywa że się budzi w środku nocy.

Gość gość
ja karmiłam piersią i też sie nie budził. Każde dziecko jest inne

Gość gość
Tu autorka, synka karmię piersią stąd moje zdziwienie. Na szkole rodzenia nas straszyli, że jak w nocy prześpi się 2-3 h to już luksus, a ja tutaj mam małego aniołka z tego co widzę :D

Gość gość
z takim straszeniem to sie juz do konca zycia bedziesz spotykac.. "Zobaczysz jak zacznie chodzić, jak pójdzie do przedszkola, szkoły no i nie ciesz sie tym ze ładnie śpi bo i tak przestanie i inne pierdu pierdu" ciesz sie i tyle. Moja praktycznie od samego początku budziła się raz koło 1-2 i tak od 19-7/8 spała. Potem to nawet było tak że o 7 cycek i śpimy do 9-10 :D super sprawa :) dzis ma 15 mc i śpi 19/20 do 7/8, sporadycznie obudzi sie przed 6.30. mam nadzieje ze z drugim tez tak bedzie :)

Gość gość
ciesz sie i wysypiaj poki mozesz bo nie powiedziane ze tak mu zostanie. Moj syn przesypial cale noce majac 3 miesiace, juz sie cieszylam a po miesiacu mu przeszlo i byly pobudki nawet i co 2h.

Gość gość
ciesz się kobieto i broń boże nie budź na karmienie, jeżeli przybiera to mit że tak trzeba!

Gość gość
Moje dziecko też tak spało. Ja nie budziłam, ale przykładałam na śpiocha do piersi i ssał. Poczytałam trochę na temat jedzenia w nocy, pogadałam z moim pediatrą i uważam, że niemowlę powinno w nocy jeść. Robiłam tak do drugiego miesiąca życia. Potem przestałam przesypiał całą noc. Teraz ma prawie 5 miesięcy i od kiedy obraca się i pełza to budzi się w nocy. Często jest tak, ze obudzi sie np. o 2.00 w nocy sam się obraca i pełza, dochodzi do barierki łóżeczka i w płacz:). Teraz już nie śpimy z mężem całą noc. Tęsknimy do tamtych czasów:).

Gość gość
Moja córka też tak spała i śpi dobrze i spokojnie do tej pory a ma już cztery lata. Ciesz się swoim dzieckiem, trafił ci się fajny egzemplarz :)

Gość gość
Ciesz się:) I nie żebym straszyła, ale nie zdziw się jak za jakiś czas się to zmieni;)

Mój synek przesypiał tak od początku, od wczesnego wieczora do 4-5 rano, bez pobudki na jedzenie i mu nie przeszło, z czasem spał coraz dłużej. Teraz ma ponad 2 lata.