Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe w UK pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy jak ja i maz pracujemy, to nie nalezy nam sie SSMG(sure start maternity grant)- becikowe? Czy ktoras z Pan w takiej sytuacji skladala wniosek? Bardzo ptrosze o pomoc , bo na stronach czytam , ze tylko jak otrzymujesz pewne zasilki , to mozesz otrzymac becikowe.

Gość gość
jak oboje pracujecie to wam się nie należy bo przekraczacie dochód.

Gość gość
Wiesz co Ci się należy 20 funtów tygodniowo rodzinnego jak jest w moim przypadku . Składałam wniosek na becikowe dwa razy i odrzucali za duże zarobki . Patologia i nieroby tylko dostają

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odpowiedzi. Niestety Child tax credit wyszlo nam 20 funtow na miesiac. Tak to prawda , ze w UK tylko plebs , nieroby dostaja wiecej zasilkow. Chociaz u nich to jest tak , ze oni rozpieprzaja cala kase , bo nie szanuja tych pieniedzy. Smutne okropnie.

Gość gość
Ja w 2012 urodzilam wtedy zmienily sie zasady przyznawania i tez sie nam nie nalezalo bo oboje pracowalismy i nie mieliśmy zadnych zasilkow, a musisz któreś z ich listy benefity otrzywymac i to w nienajnizszej przyznanej kwocie.

Gość gość
jest tak jak dziewczyny napisaly powyzej. Masz jedynie szanse na child benefit 80f/mies bo to dostaje chyba kazdy ze srednim dochodem. Pozdrawiam

Gość gość
Jeszcze raz bardzo dziekuje za odpowiedzi. Niestety chid benefit wyszedl mi 5 funtow na tydzien.

Gość gość
Child benefit jest zawsze 80f miesięcznie. Child tax credit zależnie od dochodów i Wydatków na dziecko. My z mężem oboje pracujemy z ciut więcej niż minimalna i mamy child tax credit. Wszystko razem wychodzi tyle, że nianie dla dzieci mam praktycznie za darmo bo zwracają mi się całe koszta. Sęk w tym, że niania musi być profesjonalną, wykwalifikowaną nianią zarejestrowaną w urzędzie.

Gość gość
To ja wyżej, co do becikowego to dostałam przy pierwszym dziecku w 2009 po drugim juz nie z 2014

Gość gość
becikowe jest tylko no pierwsze dziecko i lo tych co mojom ponizej 16.800funtow w roku , child beneit jest 80 f mies no pierwsze dziecko kolejne juz mniej