Anka2345 0 Napisano Wrzesień 15, 2015 Witam mam 17 lat i mój okres trwa zazwyczaj 29 dni ostatni miałam 13.08 czyli powinien zacząć mi się 11.09. Ale byłam chora i mi się spóźnił i zaczął mi się dopiero 14.09. I mam pytanie czy owulacja zaczyna się zawsze 14 dni przed zaczęciem nowego cyklu bez zależności od tego czy okres się spóźnił czy nie ? Czyli czy owulacja w moim przypadku powinna zacząć się 29.09 ? Proszę pomóżcie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 15, 2015 Nie, owulacja występuje około 14 dnia, czasem wyskoczy wcześniej, czasem później Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka2345 0 Napisano Wrzesień 15, 2015 Ale bai chodzi o to czy ona wyskoczy około tego 29.08 czy ona ma tak jakby już ustalone od wcześniej szych okresów i to że ten spóźnił się o 3 dni będzie znaczyło że owulacja będzie 3 dni wcześniej ? Czy jednak normalnie jest to od obecnego okresu zależne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 15, 2015 jeśli cykl się zmieni -jego długość to owulacja się przesunie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 28, 2015 szczerze mówiąc to róznie to bywa...owulacji niestety nie da sie wyliczyć. wyznacza się ją na podstawie temperatury i śluzu. możesz sobie kupić specjalny tester np afrodytę. jest na ślinę, wielokrotnego użytku, na pewno pomoże ci lepiej poznać swój cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 28, 2015 Owulacje masz mniej więcej 12-16 dni przed okresem, więc tak jak już Ci wcześniej kobiety napisały no może już nez mierzenia temperatur i śluzu, ale bez znajomości swojego ciała tego nie określisz. A, że jeszcze młoda jesteś to już zupełnie nie wiadomo. Od ilu lat masz okres? Bo to się mniej więcej normuje około 5 lat od pierwszej miesiączki. Lepiej kup gumki, tudzież inne zabezpieczenie, a nie na przerywany licz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 28, 2015 A jeśli już konkretnie to ciało kobiece to nie zegarek. Mi się zdarzyło mieć owulację przy cyklu 33 dniowym w 9 dniu cyklu (powtwierdzone), więc niegdy nie wiesz kiedy wypadnie na 100%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach