Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem z 11 miesiecznym dzieckiem, chyba sie onanizuje

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni moja coreczka zawsze, gdy siedzi na krzeselku do karmienia prezy sie i steka. Za pierwszym razem myslalam, ze to zatwardzenie, ale teraz mysle, ze odkryla zrodlo przyjemnosci. Ma troszke zaczerwieniona pupe, ktorą leczę. Moze ja swedzialo i chciala sie podrapac i teraz jej sie spodobalo. Co robic, zeby to nie przeszlo w nawyk? To dopiero od kilku dni. Utrudnia mi to strasznie karmienie, corka nie chce otwierac buzi, bo jest zajeta prezeniem sie. Musze jej co minute dawac cos innego do raczki, zeby sie na chwile zainteresowala. Na spacerze w spacerowce tez kilka razh sie wyprezyla, ale tam ja wszysyko intereslwalo naokolo i przestawala zaraz. W domu unikam sadzania jej. Raczkuje, staje, probuje chodzic, nosze ja. A,e przy karmieniu jest masakra. Co robic? Przez to karmie ja bardzo szybko,zeby tylko zjadla i szybka ja wyjac z krzeselka, a przeciez tak nie moz3 wygladac karmienie. Probowalam ja karmic, gdy siedzi u kogos na kolanach, ale jest to samo

Gość gość
ona się nie onanizuje i dziwi mnie, że wpadłaś na taki pomysł! Jesli już to czuje jakiś dyskomfort, który powoduje, że napina mięśnie. Może jej niewygodnie, nie smakuje, źle jej siedzieć na podrażnionej pupie, problem z brzuszkiem itd.

Gość gość
O rety! Ales wymyslila?! Po pierwszy wylecz to odparzenie, dla mojego dziecka najlepsza jest maka ziemniaczana, sprobuj...zasyp jej dupcie ta maka. Dziecko sie prezy bo nie chce siedziec, nudzi sie itd. ja mojemu opowiadam bajki, zabawiam czyms, daje cos do zabawy bo tez nie che siedziec i sie prezy a czasem po prostu nie smakuje cos.

Gość gość
Onanizowanie dziecka tak nie wygląda. Poczytaj trochę.

Gość gość
Czytalam. Mysle ze to jednak onanizm, bo krzeselko ma takie wybrzuszenie, ktore jest miedzy nogami dziecka, zeby sie nie zsuwalo. I mysle ze ona na to wybrzuszenie naciska

Gość gość
Głupia jesteś autorko - nie mogę inaczej powiedzieć. Radzę zrobić córce badanie moczu, bo być może ma infekcję i ją piecze.

Gość gość
moja tez tak robi ale nie ze wzgledu na onanizacje ale dlatego,bo chce wstac. Tak durnego tematu to jeszcze nie czytalam.

Gość gość
Co tak sie nabzdyczylyscie wszystkie? Skoro tak was dziwi ten durny temat, to znacay, ze malo jeszcze wiecie. Poczytajcie o onanizmie niemowlecym, moze troche spuscicie z tonu

Gość gość
może jakaś poducha która zmniejszy odczucia

Gość gość
autorko a ja sie z toba zgadzam-to jest mozliwe-nie wiem czy u ciebie tak to wyglada bo moze byc tak jak dziewczyny mowia a moze byc onanizowanie nie ma na to rady-na pewno nie mozna tego zabronic czy karac -raczej odwracac uwage i zajmowac czyms w otoczeniu-jedynie tyle

Gość gość
raczej odparzona pupa

Gość gość
Oczywiście ze onanizm niemowlecy jest mozliwy. Zwlaszcza u dziewcZynek. Staraj sie odwracać od tego jej uwage na jakis czas dopoki nie wyleczysz tego podrazniebia nie dawac jej do krzeselka. Karm ja w wozku na rekach przez butle. Ewentualnie w jakims bujaku ale nie w tym krześle. ZobacZysz ze zapomni

Gość gość
Tak tez zrobie. Dzisiaj nie chciala w ogolejesc obiadu. Potem karmilam ja na kolanach i bylo ok. Mam nadzieje, ze zapomni nuedlugo, ale nie wiem, czy nie bede musiala zmienic krzeselka do karmienia

Gość gość
Skoro Sama mówisz, że ma odparzona pupę to czemu szukasz przyczyny w onanizowaniu?

Gość gość
Nie ma jakos mocno odparzonej, delikatnie zarozowiona. Mysle, ze to jest przycyzna tego ze corka zaczela sie tam pocierac oto nieszczesne krzeselko

Gość gość
Skoro jest zarozowiona to coś jest nie tak. Swędzi ja, może boli. Wg mnie to jest przyczyna.

Gość gość
witam to może być onanizm ja też na początku jak moja pierwsza córka tak robiła a zaczęło się w nocy przez mysałam ze ma pełny pampers ale niestety zaczelo sie to zdazac bardzo czesto lekarz psycholog dzieciecy kazili odwracac uwage i pomogło zaczela jak miała rok teraz ma 5 i jest ok ale co ciekawe mam drugą córkę i ona zaczęła od 7 miesiąca poprostu koszmar był wszedzie sie spinała i takie dziwne ruchy robi przy tym bardzo sie poci i tez odwracam uwage nie przeszło jej ale robi to rzadziej teraz ma 11 miesiecy czekam az zacznie chodzic moze bedzie lepiej także powodzenia i nie zostawiaj tego problemu bo sam nie minie tylko trzeba odwracac uwage