Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

artur_marynarz

Zareczyny, Zakopane, Gory

Polecane posty

Witajcie! Zwykle nie korzystam z forum, mam bujną fantazję i jakoś nigdy nie odczuwałem potrzeby korzystać z forum, ale widzę że można sporo bardzo ciekawych porad przeczytać, więc czemu nie napisać jaki mam problem :D Słuchajcie za dwa tygodnie z dziewczyną jadę do Zakopanego i tam chcę się oświadczyć. Chciałbym na jakiejś górskiej polanie z widokiem na góry czy znacie konkretnie takie miejsca ? Chciałbym się tam dostać np: bryczką lub jeśli nie daleko to pieszo, ponieważ na pewno nachodzimy się popołudniu po mieście bo i tam będą na nią czekały mini niespodzianki :) . Mam pytanie również gdzie mógłbym załatwić jakieś stolik, krzesła i pochodnie i osobę która pomogła mi to przygotować. Jak myślicie posiłek lepiej zjeść w apartamencie jak wrócimy czy na takiej polanie... A i czy kojarzycie jakąś fajną kwiaciarnie w Zakopanem ? Chce aby czuła się wyjątkowo. No i po powrocie do pokoju świeczki, nowa bielizna i wiadomo :P Jak macie jakieś sugestie to śmiało piszcie :D

Gość gość
w zakopanem za bardzo taki miejsc nie ma w ktorych bylby fajny klimat, lepsza chociazby nie tak bardzo odlegla Szczawnica albo Krynica Górska

Gość gość
Hmmm...dlaczego bryczką, nóżki wam poodpadają jak się trochę zmęczycie? W górach najpiękniejsze jest to, że można solidnie się zmęczyć zdobywając np. Orlą Perć.;) Jednak nie dla każdego ona. Są miejsca mniej męczące i urokliwe np. Dolina Kościeliska, gdzie po drodze mija się kilka pustych, góralskich chat. Wokół góry, cisza i atmosfera...Nic, tylko się oświadczać, zjeść śniadanie na trawie..wręczyć pierścionek, poświadczyć o oświadczeniu, i ruszać dalej szlakiem do Doliny Chochołowskiej, z której w ostatnim etapie można zjechać wypożyczonym rowerem aż do szosy wiodącej do Zakopanego albo Szczawnicy. Zamiast tych mini niespodzianek, załatw wyprawę na cały dzień. No, a jak chcesz sobie tylko pospacerować, to po co ci góry? W ostateczności polecam: http://zakopanedlaciebie.pl/pl/turystycznie/na-szlaku/kalatowki-trasa-spacerowa.html

Dzieki bardzo za podpowiedz. Oczywiście dużo chodzimy. Ostatnim razem zdobyliśmy Kasprowy i Giewont. Ale na wyjątkowy dzień planowałem na jakiejś polanie kolację przy świecach, stolik, winko. Pokręcę się samemu to może wypatrzę jakieś miłe miejsce. jak znacie fajne miejsca blisko Zakopanego to piszcie :D

Gość gość
Marynarz do juhasów na zaręczyny ? Coś ty zdurniałdo reszty !

Gość gość84
Z******ty pomysł! Sam chciałbym móc tak kiedyś zrobić, choć tak pewnie nie będzie. Co do tematu to: Ogólnie szkoda, że nie wpadłeś na ten pomysł nieco wcześniej, tak żeby pojechać jeszcze we wrześniu, no ale...miejsc jest kilka. Smreczyński staw - o tej porze powinno być tak względnie pusto. Piękne widoki, polecam. Jaskinia mylna, a właściwie jej ujście - znów fajny klimat. Na youtube jest taki film z zaręczyn właśnie - w tym miejscu akurat ;) Jeśli dziewczyna lubi się zmęczyć / lubi góry to śmiało możesz wybrać jakiś szczyt. Z bardziej nizinnych miejsc to na pewno dolina małej łąki, Gęsia szyja czy Wielki Kopieniec. A tu przykład filmu z zaręczyn w Tatrach: https://www.youtube.com/watch?v=U7cH0C4OxbY Powodzenia.

Dzieki bardzo. Bede szukal jakies fajnej lokalizacji :D Chcialem szybciej, ale dopiero teraz mam odpowiednio wysokie środki na wszystkie zabawy, przyjemności itp. A pierścionek nie ma być na rok czy dwa, a na całe życie :D

Podoba mi się dolina małej łąki, wiecie może jak łatwo dostać się tam i szybko wrócić. Widzę , że są po drodze przystanki autobusowe. Chciałem to zrobić przy zachodzie słońca, ale wiadomo że góry i noc to raczej nie dobry pomysł ? Co myślicie : gosc84 widzę, że się orientujesz w Zakopanem, może mógłbyś coś poradzić ?

Gość gość84
Do do0liny Małej Łąki najłatwiej jest się dostać busem. Wsiadacie do busa który jeździ albo do dol. Kościeliskiej (Kiry) albo dol. Chochołowskiej (bo w sumie to ta sama droga). Mówisz busiarzowi gdzie jedziecie, to sam Wam powie kiedy będzie przystanek (inaczej potrafi się tam nie zatrzymać - zwłaszcza po sezonie) Sam przystanek nosi nazwę bodajże "Gronik". Potem idziecie sobie żółtym szlakiem aż do drugiego skrzyżowania szlaków (żółty z czarnym) i tu macie całkiem fajną polankę z widokiem na góry (masyw Czerwonych wierchów na pierwszym planie). Zachód słońca jest ciekawy, ale musiałbyś trafić z pogodą. Droga tam jest łatwa i prosta (w dół ok 30-40min), więc jeżeli nie zejdzie się Wam tam za długo to czemu nie ? Tylko o tej porze busy mogą już nie jeździć. Może wtedy romantyczny spacer drogą pod reglami do Zakopanego? (ok 2h). Czołówka na łeb i w drogę. Chyba że kwaterę wynajmiesz sobie gdzieś blisko (Kościelisko, Gronik, Krzeptówki itp).

Dziekuj***ardzo gosc84 za zaangażowanie. Mam 3 lokalizacje, pojadę na miejscu i wybiorę. Super wielkie za pomoc. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Ale zazdroszczę. Kocham gory i prędko do nich nie wroce. Potrafię z tego powodu plakac :(

Gość gość
"Zwykle nie korzystam z forum, mam bujną fantazję i jakoś nigdy nie odczuwałem potrzeby korzystać z forum" X Napisz jeszcze 5 razy, że nie korzystasz z forum, na wypadek gdyby do kogoś nie dotarło :D

Gość gość
Bryczką na zaręczyny? O nieeee, śmierdzący, srajacy w czasie jazdy, przemęczony koń, to chyba dobre dla wieśniar bez polotu. Kobiecie z klasą to mozna się oświadczyć na jakimś szczycie, albo w jakimś pieknym miejscu, jak np. Hala Gąsienicowa albo Dolina Pięciu Stawów. Nie mów autorze, że tych 2 godzinek w jedną stronę nie dojdziecie? W końcu oświadczyny są raz w życiu, nie chcialabym na nie jechać wąchając smród końskiego potu, żeby w końcu na jakiejś biednej polance dostać pierścionek. Jak nie masz pomysłu to już lepiej oświadcz się w knajpie na Krupówkach, mniejsza żenada będzie.

Gość Warmitka
O tak, Zakopane to zawsze idealne miejsce na tego typu okazję! Nie brakuje tam tego typu atrakcji a z noclegami tez nie jest tak źle! Można zarezerwować sobie tego typu apartament- http://www.superapartamentzakopane.pl/ pod Giewontem w przystępnej cenie! Polecam :-)

Gość Hanka_P
Myślę, że apartament VELVET w Kościelisku będzie do oświadczyn idealny - piękne widoki na Tatry i spokój dookoła. A dodatkowo możesz skorzystać z ich oferty specjalnej, dzięki czemu przygotują Twój pokój do spędzenia romantycznie czasu.

Gość gość
Raczej na każdej polanie będą tłumy gapiów jeśli dopisze pogoda. Polecam zatem Piwne Spa na Krupówkach - kameralnie, oryginalnie i romantycznie. :)

Gość Agniloos
Wybór pierścionka zaręczynowego to tak naprawdę dopiero początek organizacji oświadczyn. Warto również przemyśleć być może z pozoru błahe kwestie, ale np. w jaki sposób wręczyć ukochanej ten wyjątkowy podarunek? Jest wiele pomysłów jak np. zatopiony w lampce szampana, umieszczony w kwiatku itp. Można również zrobić to klasycznie, wyciągając z kieszeni eleganckie pudełeczko. Bardzo ciekawy artykuł na ten temat znajdziesz tutaj - https://aclari.pl/poradnik/nowa-article-page-2_39 myślę, że pomoże ci w jeszcze lepszym przygotowaniu się do tej chwili.

Gość Polecam

Moja znajoma tam pojechała w podróż poślubną niestety miesiąc miodowy nie trwał zbyt długo..

Gość maja

Mój narzeczony oświadczył mi sie przy romantycznym zachodzie słońca w Kościelisku. Mieliśmy tam wynajęty apartament z mountain apartments i było cudownie. Nie wyobrażam sobie piękniejszej okoliczności na zaręczyny 🙂