Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość009

Życie

Polecane posty

Gość gość009

Hej . Pisze tu bo nie mam z kim porozmawiać . Jestemu w 5 miesiącu ciąży i mam 23 lata . Zostałam sama . Wiem ze to historia jedna z wielu ale musze to wyrzucić z siebie . Kilka miesięcy temu wyjechałam za granicę by zarobić na długi rodziców . Zakochałam się wtedy myślałam że na dobre i na złe . Wróciłam do kraju zaraz jak dowiedziałam się że jestem w ciąży . Facet nie chciał mnie wie ej widzieć mimo tego że zapewniał ze będzie . Wynajelam mieszkanie takie na jakie było mnie stać czyli mały pokój za 700 zł. Niestety pieniądze się skończyły zostaly tylko dlugi po rodzicach i samotnosc . Zasiłek mi się nie należy bo w Polsce pracowałam tylko na "czarno" . Zastanawiam się co zrobić ze swoim życiem . Tym bardziej ze musze zadbać o moje maleństwo które juz żyje ... we mnie .

Gość gość
Podać o alimenty ojca dziecka.

Gość gość
*podać o alimenty ojca *zapomnieć o długach rodziców (na cholerę chciałaś je spłacać? Spłacić to zaciągną nowe) *może lepiej wrócić za granicę, tam urodzić, tam pracować? Rozważ taką opcję *może dostaniesz 1000zł/m-c jak ustawa Kopacz wejdzie.... *podaj maila, mogę ci wysłać jakieś pieluszki.... Gdzie teraz mieszkasz?

Gość gość009
Nie chciałam spłacać . Siła wyższa .... mieszkam na slasku . Narazie. Później nie wiem gdzie będę co się wydarzy . Czas pokaże

Gość gość
czy Twoi rodzice żyją?? czy nie skoro spłacasz za nich długi?? Jeśli żyja to zapomnij o długach, a jak kopną w kalendarz to pamiętaj żeby w ciągu 6 miesięcy załozyć sprawę do sądu i odrzucić spadek po nich. Może zgłoś sie do domu samotnej matki? ten ustawa o tysiak jest podpisana, zarejestruj sie jako bezrobotna

Gość gość
Żyć się odechciewa .

Gość gość
Dziewczyny dobrze ci radzą, zarejestruj sie jako bezrobotna, powinnaś dostać tysiak na miesiąc. No i zapomnij o długach rodziców, w razie ich śmierci masz 6 miesięcy żeby zrzec się spadku inaczej musisz spłacać. U kogo mieszkasz? Dalej wynajmujesz? Ale za co skoro nie masz już oszczędności? Co z alimentami? Jakbyś dostała chociaż 300zł to byś miała na żłobek po roku macierzyńskiego.

Gość gość
Swoją drogą żeby się dać wkręcić w macierzyństwo w dzisiejszych czasach to trąci jakimś koszmarnym zacofaniem. Każda normalna kobieta usuwa wczesną ciążę póki czas, gdy nie ma miejsca jeszcze w życiu na dziecko.

Gość gość
co k/u/r/w/a usuwa każda na łatwiznę autorko dasz radę pisz co ci potrzeba mogłabym coś wysłać dla malucha :-)

Gość gość
tez jestem ze slaska, tez moge cos wyslac dla dziecka. Sama mam teraz noworodka w domu i jak na niego patrze to nie potrafie kic wyobrazic sobie ze "matki" pozbywaja sie takich cudow w wczesnej ciazy