Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masakra jak ja tęsknie za mą kochaną czeską ziemią

Polecane posty

Gość gość
szkoda że nikt nie odpisał,macie może podobnie.

Gość gość
nawet nie ma sensu dalej tych linków wklejać bo nikt nie odpiszę :(.

Gość gość
Jeśli chcesz być szczęśliwa to za młodości szukaj męża, żony ze swoich stron, chyba że nienawidzisz stron gdzie się wychowalas to wyjedź.

Gość gość
Wiesz zostałam wychowana w polsce ale tam często bywałam od dzieciństwa i czułam że to moje miejsce.nie jestem typem osoby która wyjedzie byle gdzie bo tam pieniądze dają szczęścia. nie traktowałabym to jako emigracji. wg mnie Polska i Czechy to są podobne kraje tylko że lepsze dla innych ludzi. Polska jest lepsza jeśli lubi się rywalizację, jest się otwartym na wszystko, potrafić nawiązywać kontakty z ludźmi i nimi manipulować, umieć się rozpychać.Tu można zrobić karierę ale można też być nikim.moim zdaniem w polsce obowiązuje model podobny do amerykańskiego. Czechy są inne są lepszym krajem do życia jeśli chodzi o spokojne życie. zapewniają wyższy poziom życia przy najniższych dochodach, do tego spokój. porównałbym ten model to skandynawskiego tylko nieco zubożonego. bo wiadomo Czechy nie są podobne do krajów skandynawskich. a wy jak myślicie odrazu mówie to tylko moja opinia