Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dariaanna

Dość mocne uciskanie brzucha podczas usg

Polecane posty

Mam pytanie- czy dość mocne uciskanie brzucha( dość głębokie) podczas badania usg w 14 tygodniu ciąży może mieć negatywny wpływ na dziecko?

Gość gość
Raczej nie Dziecko jest chronione Ale dziwi mnie ze w tym tygodniu USG przez brzuch Dopochwowe jest na tym etapie wyraźniejsze

Dziękuję za odpowiedź. Miałam plamienia po usg dopochwowym (nie do końca wyleczony stan zapalny pochwy, łatwe do uszkodzenia ścianki-pewnie stąd ta decyzja).

Dziękuję za odpowiedź. Miałam plamienia po usg dopochwowym (nie do końca wyleczony stan zapalny pochwy, łatwe do uszkodzenia ścianki-pewnie stąd ta decyzja).

Gość gość
Właśnie w tym okresie zaczyna się robić przez powłoki brzuszne

Gość gość
U mnie w 9 tygodniu było widać przez brzuch;/

Gość gość
Nie szkodzi. Mi tez lekarze m9cno naciskali glowica. N8eraz prawie bolalo

Gość gość
Tak myślałam, jednak miałam wątpliwości, czy nie może samo " spłaszczenie" brzucha w tym miejscu - no bo ta głowica jednak dość głęboko zatopiona, ugnieść delikatnych przecież jeszcze struktur dzieciaczka. Ale myśle, ze chyba zbędne obawy. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Ja mialam tak w 10 tyg tu gdzie mieszkam dopochwowo nie robia tylko przez brzuch a ze maluch byl uparty i tak sie obrocil ze nic nie mozna bylo zmierzyc to najpierw spacerowalam skakalam kawa i slodkie a on dalej nic skonczylo sie na tym ze 2 lekarzy tak uciskalo mi brzuch ze malec wkoncu sie przekrecil jedynie na 2 dzien dal mi popalic wymiotowalam caly dzien ale z malym wdzystko ok i rosnie jak na drozdzach ovecnie ma 34tyg