Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak zakładacie pieluchę tylko na noc

Polecane posty

Gość gość

to jesli rano jest sucha,to używacie jej na następną noc? czy wyrzucacie i zakładacie nową? ja wyrzucam bo wydaje mi się,że to mimo wszystko podobnie jak z majtkami już na następny raz świeże nie są.....

Gość gość
Ja dopiero w ciąży, ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby drugi raz użyć tej samej pieluchy. :D

Gość gość
Ja też wrzucam, bo faktycznie jest nieswieza i co gorsze taka wyniesione i mam wrażenie, że dziecku w niej niewygodnie.

Gość gość
Nie wyrzucam, używam przez kolejne 2 noce. Majtki noszone w dzień zmieniam dziecku oczywiście codziennie, ale mam wrażenie że skoro w nocy nie korzysta z nocnika to pielucha zakładana tuż po myciu jest sucha. Ale jak był upał to zmieniałsm co noc (pot).

Gość gość
** To że sucha jest oczywiste, chciałsm napisać - świeża

Gość gość
Nie, nie zakładam, to tak jakbym majtki dziecku zakładała te same na drugi dzień bo nie posiusiał...

Gość gość
No chyba żartujesz? Każdy ma jakąś wydzielinę czy to z pochwy/cewki czy siusiaka! Albo kropelkę moczu np. To obrzydliwe i nigdy bym na to nie wpadła!

Gość gość
Syn nosi pieluchę jeszcze non stop i zdarza się że rano przewijam i pielucha po nocy jest sucha, ale i tak zakładam nową. Wiadomo jak w takim środowisku rozwijają się bakterie...

Gość gość
Czyli analogicznie, jak się nie posiusiam to majtki mogę nosić bez prania cały czas? :D A wywrócić na drugą stronę co jakiś czas? :D

Gość gość
a ja znam kilka osób które zakładają tą samą i to kilka nocy..

Gość gość
Zakładam drugi raz i wszystkie inne matki, które znam tak robią, a tu udajecie wielkie czyścioszki hihi

Gość gość
Dziecko ma umytą i pupę po kąpieli, nie sika podczas spania wiec nie widze powodu zeby wyrzucić pieluchę która jest czysta-tak, wyjedźcie ze BAKTERIE bo przeciez sie spoci albo ma wydzielinę...ja ja ja...do piachu dzidcka tez nie bierzecie? Bo bakterie? I to groźniejsze niz te z jego ciała i fizjologii a ponadto ta wydzielina tez ma cos na celu-ochronić. Moja mama miała manie podcierania mnie, wycierania, mycia itd. Efekt jest taki ze pójdę na basen mam zapalenie, po stosunku mnie piecze, żaden papier zapachowy bo zaraz mnie szczypie, chusteczki do higieny intymnej tez odpadaja-szare mydło i przegotowana woda.

Gość gość
Wydzielina z penisa u świeżo wykąpanego dwulatka. .. hmm nie wydaje mi się. W dzień to rozumiem, że na majteczkach kropla po moczu może się pojawić więc majty zmieniam mu codziennie. Na noc zakładam pieluchę na wszelki wypadek i zawsze jest świeża rano, więc tak co 3 góra 4 noce zmieniam. Nie poci się też przecież, bo żadnych spodenek mu nie zakładam - tylko pielucha i koszulka do łokcia. I wiecie co? Jak zdecyduję się zrezygnować z tych pieluch na noc to gatek od pidżamy też będę mu zmieniać co kilka nocy :)

Gość gość
ja zakładałam 2-3 razy te same pieluchomajtki :) na dzień oczywiście musi być codziennie nowa bielizna,to co innego.

Gość gość
Ja jestem dorosła. Śpię w piżamie bez majtek. Co dwa, trzy dni piorę. A wydzielił i potu na pewno mam więcej niż dwulatek . Mimo to nie piore codziennie piżamy i uważam to za normalne. Czy wy codziennie śpicie w świeżej?

Gość gość
Piżama to trochę co innego niż pielucha. Pielucha jest jak wkładka higinieczna albo jak majtki. Wkładki noszę na początku i końcu miesiączki i nawet jeśli wkładka jest czysta to zmieniam ją co kilka godzin. Majtki też zdarza mi się zmienić 2 razy dziennie.

Gość gość
Zakładam również na kolejną noc.

Gość gość
ha ha przecież miesiączka to zupełnie co innego, dziewczyno ale zes walnęła porównanie, prawie z krzesła spadlam.

Gość gość
A czym się niby czysta wkładka od niby czystej pieluchy różni?

Gość gość
Tym, że pieluchy noszą dwulatki w nocy po kąpieli a wkładki dorosłe kobiety w ciągu dnia, które w ciągu tego dnia oddają mocz i kał.

Gość gość
Ta z tą wkładką to walnęła haha. Nigdy nie wyrzuciłam do kosza czystej pieluchy. Chyba że rzep się oderwał co niestety dzieje się nagminnie w oryginalnych pampersach (które porzuciłam na rzecz mocnych babydream - babydream są kiepskie jeśli chodzi o chłonność, ale to akurat mega zaleta gdy jesteśmy w trakcie odpieluchowywania dziecka).

Gość gość
Mówimy o porze nocnej. Wstaję po nocy i widzę czystą wkładkę. Czy jest ona czysta?

Gość gość
jesli jest cala czysta - to na 2 noc bym zostawila. Natomiast jakby chociaz kilka kropelek zrobil to bym wyrzucila

Gość gość
tak, zakładałam... na drugą noc i na trzecią.. potem najczęściej się nie nadawała, bo albo rzepy nie łapały, albo się "ubiła" w środku.. w końcu w ogóle zabrałam pieluchy, bo bez sensu było wyrzycanie czystych.. mały miał wtedy jakoś 2 lata i ok 4 miesięca

Gość gość
No ale czym sie różni pielucha od piżamy bo nie rozumiem? Pisałam że nie zakładam majtek więc piżama dotyka intymnych miejsc. Tak jak pielucha. A wydzielin mam na pewno więcej niż małe dziecko. Mimotego pipiorę piżamę 2-3 razy w tygodniu i nie uważam, żeby było to za rzadko.

Gość gość
20:19 Ale co ty się plujesz? Jesteś śmierdzącym brudasem

Gość gość
Sorry, ale nie wiem jakich wy pieluch używacie, że macie 100% gwarancji, że nie było nasikane. Pieluchy chłoną i wilgoci nie czuć, więc jak dziecko np troszkę popuści w nocy to w życiu tego nie wyczujecie. Prawda jest taka, że gdyby dziecko troszkę popuściło zaraz po zaśnięciu wieczorem, to nawet zwykłe bawełniane majtki by zdążyły wyschnąć. Tak więc ja się spytam inaczej: skąd macie pewność, że dziecko nic kompletnie nie nasikało?

Gość gość
Bo moje dziecko nie popuszcza moczu! Jest ZDROWE

Gość gość
"Bo moje dziecko nie popuszcza moczu! Jest ZDROWE" To po co mu zakładasz pieluchę??? :D :D :D :D :D 🖐️

Gość gość
To wy serio dziennie macie świeża piżamę?