Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lewatywa przed porodem.

Polecane posty

Gość gość

Czy kupić sobie i zrobić lewatywę przed porodem w domu? Wiem, że w szpitalu teraz się tego nie robi, ale czy dla swojego lepszego samopoczucia nie będzie lepiej jej zrobić?

Gość gość
Jak to się nie robi? w moim szpitalu robili,tylko że każdy przynosił swoją kupioną w aptece,lepsza niż ta szpitalna

Gość gość
Kilka moich koleżanek rodziło w ostatnich miesiącach i nie robili nikomu lewatywy. Mało tego. jedna koleżanka to nawet sama chciała sobie kupić w aptece lewatywę, ale nie chcieli jej sprzedać, bo jak powiedzieli, teraz nie robi się lewatywy w szpitalach.

Gość gość
to byl i tak strasznie glupi zwyczaj. w wielu krajach daja czopki przeczyszczajace jezeli kobieta chce, ale nic na sile. ale przechodzic przez lewatywe na wlasne zyczenie to jakis masochizm :-S

Gość gość
Moja koleżanka miała przy sobie ale jej również nie zrobili.Nie wie dlaczego :) myśleli w zasadzie że urodzi następnego dnia więc może dlatego

Gość gość
Często przy skurczach kobieta naturalnie ma potrzebę oczyszczenia się i to przed partymi, ja bym się dobrowolnie lewatywie (i czopkom) dobrowolnie nie poddała ;) Miałam 2 laparoskopie w znieczuleniu ogólnym i najgorsze z całego pobytu zawsze była dla mnie lewatywa /czopek: ten ból i robienie kupy "na Małysza " ;)

Gość gość
Robią, jeśli się wyrazi zgodę/chęć. Ja zamierzam poprosić o lewatywę, jeśli sama nie zdążę jej zrobić w domu.

Gość gość
Ja r odzilam dwa lata temu i dostałam czapki na przeczyszczenie

Gość gość
To zależy widać od szpitala. Ja maiłam lewatywę przygotowaną, ale położna stwierdziła, że nie ma potrzeby jej podawać. Najlepiej zorientuj się w Twoim szpitalu jak ta kwestia wygląda i będziesz wiedzieć.