Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze urodziny, robiliście coś?

Polecane posty

Gość gość

Przyjecie jakieś? W domu czy restauracji? Dużo osób było?

Gość gość
zależy od funduszy ale ja bym wolała w domu, może więcej roboty przy tym ale bardziej kameralnie, u mnie w rodzinie i u znajomych popularne jest wyprawianie ,, roczku", zaprasza sie dziadków i chrzestnych

Gość gość
w restauracji, bylo 50 osob. impreza na 6 godzin. Ogolnie bylo fajnie, koszty byly ogromne. calosc kosztowala 5 tys

Gość gość
Ja robiłam w domu- na słodko ( co zaznaczyłam w zaproszeniach ) , zaprosiłam pradziadka, dziadków i rodzeństwo ( mój brat z rodziną i siostra męża z rodziną)

Gość goosc
Tak: podwieczorek i tort. My, dziadkowie i mój brat z żoną.

Gość gość
Robiłam, tak jak małemu wyprawiam każde urodziny od tej pory. Tort, ciasteczka, kawa, herbata, przekąska na ciepło (bez obiadu, bo pora popołudniowa, ale przeciągnęło się na długo), sery, wędliny, sałatka grecka. W domu, i z pomocą rodziny (tzn. szwagierka przyniosła wino, teściowa sałatkę, mama pomogła coś ciepłego przygotować). Sporo nas było, bo nasi rodzice i rodzeństwo (dorosłe, częściowo z partnerami), ale na luzie. Ale mały to towarzyskie stworzenie i uwielbia wszelkie przyjęcia i rodzinne posiedzenia, gdyby się źle czuł "w tłumie" to pewnie dziadkowie wpadliby na tort i kawę i tyle.

Gość gość
Na pewno będziemy robić i na 99% w domu. Poproszę siostrę, siostrzenicę i bratanicę o pomoc w przygotowaniach. Zaprosimy nie tylko najbliższą, ale i dalszą rodzinę.

Gość gość
tak robiłam 1, był obiad- zupa i drugie danie, ciasta, tort, wino, itp. drugie urodziny zrobię tak samo. zaproszeni, dziadkowie, chrzestni, i tak wyjdzie ok 10 osób.

Gość gość
Tak. Obiad w restauracji obok domu, tort i ciasto w domu. Byli rodzice męża i jego siostry z rodzinami. Mieszkamy za granicą, moją rodzina w Polsce i dlatego ich nie było. Drugie i trzecie urodziny świętowaliśmy podwójnie. Kolacja w domu dla rodziny i w innym dniu spotkanie popołudniowe z dziećmi. Na drugie urodziny 2 dzieci, na trzecie troje. W lutym córka skończy 4 lata, tym razem zamierzam zaprosić już Tylko dzieci.

Gość gośćop
Tak. U nas jest zwyczaj , że roczek obchodzi się również w kościele. Tak że najpierw byliśmy na mszy za roczne dzieci a potem pojechaliśmy do restauracji na obiad , tort , ciasto .

Gość gość
Zrobilam tort i zjedlismy z mezem i z nasza roczna coreczka. Mieszkamy za granica nie mamy tu rodziny wiec tylko tak uczcilismy urodziny

Gość Jedynaczka4
Pierwsze urodziny naszego dziecka zadeklarowała się zorganizować moja mama. Przygotuje obiad dla naszej najbliższej rodziny, w sumie 10 osób.Rodzina męża mieszka za granicą dlatego nikogo nie będzie.Miesiąc wstecz wróciliśmy od nich.Przygotuje ciasto , jakieś sałatki, a moja babcia zrobi tort