Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

49 lat i w ciazy

Polecane posty

Gość gość

mam 49 lat i jestem w ciazy(moj partner ma 41 lat)

Gość gość
Gratulacje! Czy to Twoje 1-sze dziecko?

Gość gość
no ciesz sie kobieto

Gość gość
moje drugie

Gość gość
super , masz 80 procent szans ,że urodzisz dziecko z dovnem, ale gratuluję

Gość gość
Gość 9:57 x weź zajmij się swoim życiem psychopatko. Prujesz się, bo ty pewnie urodziłaś trójke dzieci, mając 16 lat 😠

Gość gość
sa badania

Gość gość
urodziłam jedno dziecko dwa lata temu ,mając 27 , nie jestem aż tak nie odpowiedzialną osobą żeby rodzić w wieku 16 lat albo po 40 tce, myślę głową a nie tym co mam na dole

Gość gość
ale badania tylko pozwalają wykryć wady a nie zahamować ich rozwój, więc co, zrobisz badania, okaże się że chore, to co skrobanka?

Gość gość
myślę głową a nie tym co mam na dole co zupełnie nie przeszkadza ci być wredną sucza na forum...no ale czego tu wymagać

Gość gość
Moja mama mnie urodziła jak miała 48 lat, a było to 23 lata temu, więc i podejście otoczenia do takich "starszych mam" było inne. Współczuję mojej mamie, bo sporo musiała przejść z tego co czasami mi opowiada. Spokojnie mogłaby być moją babcią, a mój brat (starszy o 18lat) moim ojcem :) podobnie moja siostra (starsza o 14lat), jakby się postarała to by mogła być moją mamą. Moja Starsza Mama wychowała mnie, żyję, zdrowa etc... i czasami myślę, że taka starsza mama potrafi pokazać życie o wiele lepiej. Dzięki niej mam podejście do życia mniej hmm pochopne, cenię życie i każdą chwilę z Nią spędzoną. I tak! to prawda, że dzięki mnie moja mama odmłodniała i póki co trzyma się dobrze :-) Życzę wszystkim szczęśliwego macierzyństwa bez względu na wiek! Pozdrawiam :-)

Gość gość
serdeczne gratulacje. dajcie jej spokoj jej dziecko sama zdecyduje poza tym wcale nie jest to takie czeste ze się matkom w takim wieku chore dzieci rodza. statystyki nie kłamią ale sa robione na duzej ogromnej grupie kobiet a wy od razu ze chore. no wezcie sie puknijcie.

Gość gość
Matki dzielę na dobre i złe, mądre i głupie, a to niestety nie ma nic wspólnego z wiekiem. Można być idiotką w wieku lat pięćdziesięciu i psychicznie dojrzałą osiemnastolatką. Szukacie jakiejś reguły? Nie znajdziecie

Gość gość
no i co jest takiego złego w wyskrobaniu płodu? jej sprawa . poza tym badania badaniami, tobie nic do tego kiedy się rozmnaża i z kim

Gość gość
Mam 58 lat,najstarszy syn skończy 20,następnie corka19,i znow syn 18 i najmlodsza corka skończyła 15 lat.Jak łatwo policzyc rodzilam póżno,wczesniej się nie udało.Po porodzie najmlodsze corki lezałam na sali z dwudziestoletnią dziewczyną ktora też urodziła w tym czasie córkę,była zrozpaczona bo jej dziecko urodziło się bardzo chore a moje mimo ze wcześniak z duzą niedowagą ,taka maluśka kruszynka była bardzo zdrowa. Dlaczego o tym piszę?Dlatego ze nie ma reguły na to że dzieci starszych rodziców są czy będą obciążone chorobami genetycznymi czy zespołem Downa.Jak ma się urodzić chore to się takie urodzi bez względu na to ile lat ma matka czy ojciec.Moje dzieci na szczęście są zdrowi, a ja nie przypominam ich babci,jestem nie tylko matką ale też przyjaciółóką,kolezanką z którą można porozmawiać na powaznie,z którą można wyskoczyć do kina czy się powygłupiac i tarzać ze smiechu po podlodze.

Gość gość
Gdzie krytykuja ? Nie we Francji ! Moja przyjaciolka urodzila swoje trzecie dziecko po 40-e. I co ? I nic. Nikt nic nie powiedzial ani nie zasugerowal. Bo nikt sie do osobistych decyzji obcych ludzi nie wtraca. Ja bym sie nie zdecydowala bo MI SIE JUZ NIE CHCE ! U kogo wiekszy egoizm ? tak jakby wychowanie dziecka to byl super prezent, szczyt rozrywki i samolubstwa ! ha ha ha !!!

Gość gość
no cóż, prawda taka że jak matka głupia to i dziecko przygłup. A wiek nie ma znaczenia

Gość gość
Bardzo mnie denerwuje podejście niektórych ludzi. Skąd ta wrogość, zupełnie nie rozumiem.. Moja ciocia tez urodziła w późnym wieku, tuż przed 50tką. Kuzynka jest śliczną dziewczyną i mądrą. Wrogie komentarze pomagają wam we własnej samoocenie?

Gość gość
Ja bym bała się urodzić w tak późnym wieku a to dlatego że gdybym zmarła to moje dziecko zostaloby sierota i wiem ze miałoby ciężko