Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmany atopowe :(

Polecane posty

Gość gość

mam 30 lat i od jakiegoś czasu na skórze wychodzą mi krosty i czerwone placki :(:((:( czy to możliwe ze w tym wieku azs mnie dopadło??????

Gość gość
Możliwe :(

Gość gość
Możliwe, że to nie azs, ale zupełnie co innego... Lato było takie piękne. I tyle pokus wokół czyhało...

Gość arbuzowa dama
Moja przyjaciolka miala podobny problem. W wieku 28 lat nagle stopniowo tak jej sie zaczela psuc cera ze masakra. Na skorze czerwone plamy, a twarz to w ogole okropna- na policzkach plamy jakby poparzenia sloneczne i pelno krost. Wydawala gruba kase na pudry a i tak tego nie szlo przykryc. Zwiedzila mnostwo gabinetow lekarskich i w koncu ktos jej poradzil zeby wykluczyla z diety nabial i gluten. Stopniowo widac bylo poprawe i po kilku mies wszystko zniknelo. Podobno to mozliwe ze alergia mogla sie ujawnic dopiero w doroslym zyciu. Wczesniej nie miala zadnych alergicznych problemow. Wiec moze to u Ciebie tez pomoze- sprobuj. Aczkolwiek jest to troche wkurzajace- wykluczyc tyle produktow ze swojego jadlospisu. No ale ona nie miala wyjscia. Pozdrawiam :)

Gość gość
Wybierz się do dermatologa lub alergologa, zawsze warto skonsultować się z lekarzem, może dostaniesz skierowanie na testy skórne. Kup w aptece emulsję do mycia i ciała latopic. Poprawią one kondycję Twojej skóry, emolienty nawilżą, wygładzą i złagodzą zmiany. U mojego synka przy atopowym zapaleniu skóry bardzo pomagają.

Gość gość
AZS może nas dopaść w każdym wieku, ale warto udać się do dermatologa na pewno. Jeśli naprawdę okaże się, że masz AZS od siebie polecam produkty Atoperal

Gość gość
Mam takie doswiadczenia tylko, ze z moja corka. Miala takie jakies placki na skorze, alergii nie bylo. Po lekarzach biegalam z Nia przez 1,5roku az trafilam na wspaniala Pania doktor w K-cach. Powiedziala, ze skoro badania nic zlego nie wykazuja to zalatwimy te placki w inny sposob niz lekami. Kupowalam corce balsam i plyn do kapieli z Biodermy do skory wrazliwej. Dosc droga zabawa bo i jedno i drugie koszt +/- 100zl ale juz po tyg bylo widac, ze znikaja te zmiany. Nie wiem czy u Ciebie to pomoze ale polecilam koledze 30sto letniemu i Jemu zniklo po 1op. Ja ubustwiam te specyfiki glownie dlatego, ze sa jakby lekarstwem tyle, ze bez sterydow.

Gość gość
Aha i te wszystkie Emolimy, Atoperale i inne pierdu pierdu nie pomogly nic. Naprawde nic a nic. Bioderma dopiero zadziala.

sprubuj wyelimnować gluten i mleko- zastap produktami bezgluetnowymi a mleko mlekiem owsianym ryżowym, mąki pszenne zamień na te z ryżu lub ciecierzycy, podawaj kasze gryczane jaglane

Gość sorokko
mój chlopak odkrył azs w wieku 26 lat wiec w akżym wieku może nas dopaść, trzbea tylko stosować odpwiednie preparaty żeby walczyć z chorobą.

Gość SloneczkoMalinowe
Mi Atoperal bardzo pomógł więc nie wiem skąd to stwierdzenie? Mają produkty dla dorosłych i szczerze, dopiero teraz czuję się sama ze sobą lepiej jak stosuję kremy i balsamy.

Gość sorokko
czyli mają cała serię probuktów przeznacoznych dla osób z atopowym zapaleniem skóry?

Gość gość
Przede wszystkim zglos się do kompetentnego lekarza. Swietny dermatolog przyjmuje w http://victoriaclinic.pl/. Mi osobiscie bardzo szybko pomogl pokonac zaawansowane problemy skorne

Gość żuczek__
sroko cala serie produktow przeznaczonych dla dzieci z alergia ma Latopic, stosowalam je wszytskie i moge ci powiedziec ze sa bardzo dobre! maja emulsje do kapieli, ktora szybko rozpuszcza sie w wodzie, robi ja jakby mieksza, znacznie przyjemniejsza dla skory dziecka, oprocz tego jest tez emulsja do ciala, ktora bardzo szybko sie wchalania, pozostawiajac skore nawilzona, na szczegolnie skuche i podraznione miejsca jest tez krem na alergie L. a uzupelnieniem takiej kuracji jest doustny probiotyk, ktory lagodzi alergie "od wewnatrz"po takiej kuracji alergia jest duzo, duzo lagodniejsza!

Gość gość
Najlepiej wybierz się do dermatologa, on to fachowo oceni, może zrobi ci jakieś testy alergiczne.

Witam! Osoby z atopowym zapaleniem skóry zazwyczaj cierpią na dodatkowe dolegliwości, takie jak np. świąd, natychmiastowe reakcje skórne czy nawrotowe zapalenia spojówek. Powoduje to brak snu, stres oraz poczucie dyskryminacji i brak pewności siebie. Oprócz codziennej pielęgnacji skóry, można wprowadzić różne zmiany w stylu życia, które mogą złagodzić objawy – np. noszenie bawełnianej odzieży oraz utrzymywanie niskiej temperatury, aby zapobiec poceniu się oraz unikanie pokarmów, które wyzwalają lub nasilających objawy. Firma Demsa ma w ofercie linię produktów do stosowania na co dzień i w zaostrzeniach atopowego zapalenia skóry. Preparaty są bardzo wydajne, a ich cena nie jest wysoka. Można je kupić w aptekach i w sklepie internetowym na stronie www.demsa.pl, na której można znaleźć też więcej informacji o kosmetykach. Dzięki produktom firmy Demsa szybko znika podrażnienie skóry oraz świąd i jej szorstkość, a płaszcz lipidowy skóry jest regenerowany. W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, Online Ekspert marki Demsa.

Gość gość
Ja smaruje skóre emulsją do ciała Latopic i bardzo mi pomaga, maja tez krem do twarzy z tej samej serii, do kupienia tylko w aptece. Fajna, lekka konsystencja, łatwo się wchłania ale tez pozostawia delikatny filtr na skórze, tak ze ona tak szybko znowu nie wysycha. Po tygodniu skóra wyglada o niebo lepiej.

Gość gość
ja kupuję kosmetyki do skóry atopowej u nas w aptece http://aptekaswbarbary.pl/ mają naprawdę dobre ceny, czasem warto sprawdzić w okolicznych aptekach niż od razu szukać w internecie.

Gość Forris

Z mojej strony na atopowe zapalenie skóry polecam kosmetyki naturalne. U mnie się doskonale spisuje serum essenz – zauważyłam ze doskonale nawilża skórę. Moje czerwone wykwity zdają się być znacznie mniejsze.