Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak leczyć w ciąży infekcje pochwy

Polecane posty

Gość gość

Złapałam coś :-( poradzicie co może pomóc?

Gość gość
Lekarz obowiązkowo i to jak najszybciej. Biorąc pod uwagę, że mamy piątkowe popołudnie to do poniedziałku może stosować np. Lactovaginal dopochwowo albo inny tego typu probiotyk. Ale infekcję trzeba obowiązkowo leczyć w ciąży.

Mam podobne skłonności, w ciąży się wzmagają. Ja byłam w 1 trymestrze przeleczona Nystatyną (trochę pomogło, ale nie do końca), brałam też doustnie probiotyki ginekologiczne. Natomiast jeszcze przez miesiąc walczyłam, lekarka poradziła mi probiotyki dopochwowe (inVag) oraz do mycia provag oraz do pielęgnacji po myciu prowag żel. Nie chcę zapeszać, ale chyba w końcu podziałało. Oprócz tego ograniczenie cukrów prostych to odcięcie odżywki dla grzybów. I spożywanie sporej ilości jogurtów- polecam Bakomę gęsty- ma w miarę dobry skład. Na pewno infekcję trzeba skonsultować z ginekologiem. Co prawda organizm w ciąży ma silne mechanizmy ochronne płodu, ale nieleczona infekcja może wywołać groźne powikłania.

I jeden z ginekologów odradził przy infekcjach intymnych nadmiar...bananów. Serio- nie wymyślam-takie zalecenie oprócz ograniczenia cukrów prostych usłyszałam.

Gość gość
Idz do lekarza i to szybko, nie bierz niczego na wlasna reke

Gość lalika26
Mnie pomógł macmirorr500, maść pimafucin oraz probiotyk dopochwowy lactovaginal z żywymi bakteriami kwasu mlekowego. Byłam wtedy w 7 miesiącu ciąży, leczenie trwało prawie do samego porodu, trochę się bałam czy na pewno pozbyłam się infekcji, gdyż rodziłam sn i nie chciałam zarazić mojego maluszka żadnym paskudztwem, nic takiego się nie stało na szczęście. Co do bananów nie ma co się dziwić ponieważ dojrzały owoc zawiera bardzo dużo cukru.

Gość gość
Idz do lekarza on Ci przepisze cos odpowiedniego dla kobiet w ciazy.

Gość gość
W ciąży każdą infekcję powinno się skonsultować z lekarzem, ponieważ mogą one spowodować przedwczesny poród, szczególnie te bakteryjne. W 12 tygodniu ciąży dostałam grzybicy pochwy, prawdopodobnie po wizycie na basenie. Lekarz przepisał mi nystatynę i polecił do końca ciąży zażywać provag. Do samego porodu problemów intymnych już nie miałam, mimo iż raz w tygodniu chodziłam na basen.

Gość gość
bardzo niebezpieczne dla dziecka , szybko do lekarza