Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chustonoszenie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, moja córcia skończyła miesiąc. Mam chustę, chciałabym zacząć ją w niej nosić, łatwiej byłoby mi ogarniać codzienne obowiązki, choćby podróż po starszą do przedszkola. Tylko nie mam pojęcia jak wiązać. Wiem, że dla takiego malucha najlepszy jest "kangurek". Są w necie filmiki, instruktaże itp, ale nie mam odwagi zapakować takiej kruszyny do wiązania, którego nikt na żywo ogarnięty nie zweryfikuje. Stąd moje pytanie... Czy są z Wrocławia mamy chustowe? :) Które chciałyby się spotkać i mi to pokazać? :) Wiem, że są specjalne wykwalifikowane doradczynie, ale szukam najpierw alternatywy do takiego profesjonalnego płatnego szkolenia.

Gość gość
Ja ćwiczyłam na dużej lalce, polecam. Też się zastanawiałam czy wszystko robię ok, ale mały już przy pierwszym noszeniu był uspokojony i zadowolony, a zawsze w lustrze sprawdzałam czy jest równo ułożony,

Gość gość
Jedyne lalki jakie posiadam w domu, to starszej Barbie :d inwalidki :P bez nóg lub rąk :P

Gość gość
Jak będzie ważyła 20 kg to też będziesz ją nosić w chuście??? Dziecko szybko się przyzwyczaja.

Gość gość
ja też od niedawna noszę w chuście - od pierwszego użycia córcia spała w niej 2 godziny, ma 6 tygodni i uwielbia w ten sposób podróżować ze mną - odwagi! W necie jest dużo filmików instruktażowych, ja się z nich uczyłam wiązania typu kieszonka. A co do przyzwyczajenia malucha - zapewniam, że 20-kilogramowe dziecko nie da się zamotać w chuście :)

Gość gość
dokładnie :) Moja córka starsza waży 4 kg I w nosie ma już nawet dłuższą chęć bycia na rękach :)

Gość gość
5 latek w chuście? Bo koło tego wieku moje dzieci ważyły 20kg. Jak kto nie ma nic do powiedzenia w sprawie noszenia niech zajmie się swoją d****.

Gość gość
Mój syn waży Już 9kg a ma pól roku także może Ty się zajmij innymi rzeczami wulgarny warchole. Bo się nie znasz.

Gość gość
Ale teraz nie będzie tak szybko przybierać. 20kg może mieć mając 2-3 lata i wtedy czy tak czy tak nie będzie miał ochoty na chustę. Poza tym co to Ciebie obchodzi jak ktoś dziecko swoje chce nosić.

Gość gość
Zna się. Moja starsza córka urodziła się prawie 5kg, 9kg wazyła juz jako 3 mc dziecko. 20kg osiągnęła niedawno, a ma 4 lata.

Gość gość
Typowa kafeteria i ten dział ktoś się nie zgadza plucie jadem ehhh matki polki.

Gość gość
moja 9-latka waży 25 kg ;) co do chusty to nie takie trudne, jak by się wydawało - też się bałam, ale przełamałam się jakoś - to jedyny sposób, bym mogła w domu coś zrobić, bo mam egzemplarz "nieodkładalny", kóry płacze, gdy tylko nie jest noszony. Najważniejsze to dobre dociągnięcie chusty - dziecko nie może się odchylać od twojego ciała, jeśli ty się pochylisz, poza tym podtrzymanie głowy, jeśli te warunki są spełnione, a dziecko w chuście nie "lata" na boki, wszystko jest ok.

Gość gość
4 latek też nie da się zawiązać w chuście, kretynki, nawet sądzę, że dwulatek na to nie pozwoli, bo korzysta z nóg