Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliizq96

Ładne imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Eliizq96

Pomóżcie mi wybrac jakieś ładne imię dla dziewczynki, proszę :( W swoich planach ja i moj chłopak uwzględniliśmy tylko syna (miał mieć moje ukochane imię Adam) a tu się okazało ze to na 99 % będzie dziewczynka. Dziecko urodzi sie za 2 miesiące a my wciąż nie mamy imienia :( Pomóżcie coś wybrać :) Dodam że mój chlopak bardzo by chciał nazwać małą Małgorzata po swojej mamie ale mi nie podoba sie ten pomysł, nie uważam żeby Małgorzata było dobre dla małej dziewczynki. Tym bardziej że czasy są ciężkie i trzeba uwzględnić to że mała może kiedys ułożyć sobie życie za granicą. Dlatego myślałam o jakimś imieniu z którego pisownią nie będzie problemu i na którym obcokrajowiec nie połamie sobie języka :P

Gość gość
Podam CI te które mi się podobają: Justyna, Natalia, Paulina, Milena, Emilia, Magdalena

Gość gość
Oktawia, Klaudia

Gość Eliizq96
Justyna mi się nie podoba, Natalia jest ładne ale to moja mlodsza siostra więc nie wiem czy tak nazwać córkę, Paulina mi się nie podoba, nigdy nie myślałam o imieniu Milena ale gdyby tak sie zastanowić to jest ładne ;) Emilia jakoś źle mi się kojarzy nie wiem czemu, a Magda to znowu moja mama :)

Gość Eliizq96
Oktawia i Klaudia bardzo ładne tyle ze to tzw modne imiona

Gość gość
A może Ola? Bardzo mi się podoba, ale akurat moja bratowa ma tak na imię, więc przyszłej córce bym tak nie dała, a chciałam ;-)

Gość Eliizq96
Tyle że kurde, mój chłopak naciska na tę Małgorzate a mi sie to imię zwyczajnie nie podoba, do tego ma typowo polską pisownię. nawet w angielskiej wersji Margaret nie jest ładne :/ co mam zrobić żeby nie nazywać tak małej? nie chcę zeby wyszło ze nie szanuję przyszłej teściowej czy coś ale to imię to moim zdaniem jedno z gorszych jakie można nadać zaraz obok wszystkich Grażynek, Marzenek itd :(

Gość gość
Małgorzata też mi się nie podoba, modne to było 40 lat temu właśnie obok tych Agnieszek, Grażyn i Edyt.

Gość Eliizq96
Aleksandra- Ola, Aleks jest ładne tyle że bardzo popularne, 4 moje koleżanki z klasy w liceum miały tak na imie.. już prędzej Olga ale brzmi troche twardo...

Gość gość
Nie wiem, a może Karolina? Marta, Monika?

Gość Eliizq96
Pewnie skończy się na tym że nazwę ją Małgorzata dla świetego spokoju, a potem będę sobie całe życie wypominać że przeze mnie mała ma brzydkie imię :/ Najlepsze że chłopak już powiedział mamie że planujemy nazwac córkę po niej i ta bardzo się ucieszyła... No ja wszystko rozumiem ale troche samokrytyki... Już wolalabym nazwać córkę po swojej mamie bo przynajmniej ma normalne imie (Magda), ale jakbym teraz zamiast Małgorzata chciała nazwać corkę Magda to w rodzinie chłopaka zostało by to uznane za jakąś mega zniewage ;/

Gość gość
Karolina, Kinga, Maja, Patrycja, Maria?

Gość gość
Olga to tak średnio też mi się podoba

Gość gość
Sandra uniwersalne imię na cały świat

Gość gość
Dajcie nA drugie Małgorzata. Powiedz że to jakisjakiś zabobon czy coś. Że nie chcesz bo pech itp. Imię ma byc uzgodnione przez obie osoby a nie narzucane

Gość gość
Oliwia też jest ładne

Gość Eliizq96
Marta jest ładne i ponadczasowe :) A co myślicie o: Amalia bądz Amelia, Ida, Idalia, Iga, Liwia, Flawia, Maria, Anna, Dalila, Rozalia, Ksenia, Inga, Lena, Lana, Laila, Ligia, Luna, Nadia, Nela, Nina, Safira, Serafina, Sybilla, Sonia, Zofia bądź Sofia??

Gość Eliizq96
Sandra mi się nie podoba kojarzy mi sie z rybą, Oliwia zbyt popularne, Maja Maria i Kinga są bardzo ładne :D

Gość gość
dajcie Małgorzata na drugie. A co do imienia to mi się podoba Kornelia :)

Gość gość
Małgosia to najpiękniejsze imię. Mnie podoba się również anglosaskie imię Ella - ale nie dałabym tak polskiemu dziecku na imię.

Gość Eliizq96
Przepraszam bardzo ale co jest pięknego w imieniu Małgosia? :/

Gość gość
Marta, Anna, Maria, Lidia, Zosia ;)

Gość gość
Eliizq96 dziś Przepraszam bardzo ale co jest pięknego w imieniu Małgosia? :/ kwestia gustu. ja akurat mam dobry :)

Gość gość
Marcelina :-)

Gość gość
Daj na drugie Małgorzata niech się maż cieszy a na pierwsze imię daj Wiktoria - zwycięstwo

Gość gość
miałam to samo gdy mąż za wszelką cenę chciał nazwać naszego syna Amon. nie chciałam żeby z naszego syna śmiały się dzieci w przedszkolu ani żeby w późniejszym życiu posądzano go o sympatię do nazistów, więc nazwałam go, tak jak mi podpowiedziało serce- Piotr :) mąż na początku to przeżywał, że bez konsultacji z nim podjęłam decyzję, ale teraz, po latach, przyznaje mi rację :)

Gość gość
Małgorzaty są piękne i inteligentne. wiem po żonie

Gość gość
Antonina

Gość gość
Autorko może Amanda? Znajomi tak nazwali córkę i nie żałują

Moje ulubione imiona żeńskie, to Wanda, Helena Zofia, Krysia, Elżbieta, Teresa. EsterA, Autorko, może Ewa?