Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna_Sam

Bóg brzydzi się kobietami w spodniach

Polecane posty

W pewnym wieku kobieta nabywa już i odwagi i wyzwolenia :)

Gość gość
A ja brzydze sie bogiem, ogólnie nie przepadam za mitologią... także chyba jesteśmy kwita:D

To albo się brzydzisz Nim albo uważasz za mitologię. Jak można się brzydzisz kimś, kto w naszym mniemaniu nie istnieje? Jednak w Niego wierzysz, tylko masz jakieś wąty :)

Gość gość
O teizmie słyszałeś?

Gość gość
W istnienie boga ogólnie, czyli w istnienie czegos poza tym co znamy... nie opowiada sie za zadnym z bożków i wierzeń i nie nakazuje wiary w mityczne dziewice rodzace dzieci, albo w rownie mityczne dziewice ciagnace laske w arabskim raju... moge wiec przyjmowac ze istnieje jakis bog i miec w glebokim powazaniu religijne dyrdymaly swiata

Gość gość
Wierzenie w istnienie jakiegos tam boga nie oznacza od razu wielbienie jakiegokolwiek boga.. moim zdaniem bog istnieje, byc moze jest starcem na chmurce a byc moze tylko blizej nieokreslona energia... ale na pewno jest obrzydkiwy, podly i godny spluniecia

Mozesz, ale moim zdaniem to i tak jest tylko jakiś wstęp do dalszej drogi. No bo skoro już założę, że jest bóg, to logicznym jest, że chcę go bardziej poznać, jakoś bardziej spersonalizować.

Gość gość
Nie, to raczej inny rodzaj "uczucia".. Żydzi na swiecie wiedzieli ze jest Hitler ale jakos nie przybywali go poznac, woleliby raczej zeby go nie bylo. Myślę że to dobrze oddaje moj stosunek do czegos co nazywamy bogiem.

Gość gość
Hahhah godny spluniecia bo to totalny swir, a mowiac blizej temu co uwazam za sluszne: to silna energia totalnie haotyczna, zupełnie nieuporządkowana, zachłanna i siejąca zniszczenie... czymkolwiek jest, jakkolwiek to zwiemy to najlepiej zeby zostala odkryta, poznana i unicestwiona

Bo nam jest tak wygodniej. Splunąć na coś, co nam nie pasuje. nie wiem, ja nie twierdzę, że mi w Nim wszystko pasuje, coraz mniej chyba rozumiem, ale może nie musi i nie muszę. Ale uznaję Jego wyższość nade mną.

Gość gosc
Dnia 20.09.2015 o 20:01, całkiem nowa napisał:

Posłuchajcie - Jezus to nic więcej niż śmierdząca kupa łajna, to samo jahwe - nie warto wierzyć w ani jedno literackie ich słowo.

kupa to ty jestes i to wielka i smierdzaca ty szczurze podly