Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brunetos244

Szukam amerykanskiego filmu o bardzo inteligentnym więźniu

Polecane posty

Ciągle mu sie udawało wiać z rąk policjantów. Pamiętam scene jak robil coś na komputerze a gdy zbliżal sie strażnik to niby grał w szachy. Fil m ma moze 10 lat

Gość gość
no chyba nie tak ciagle jak go w koncu wsadzili

Gość
nie kojarze...ale polecam bardzo dobry film właśnie o inteligentnym więzniu--> Skazani na Shawshank :)

Gość gość
podajcie jakiś dobry polski film który warto obejrzeć. nie musi być to nowość.

Gość gość
tylko nie podawajcie jakiejś kiszki. brunetos obejrzyj ''angielską robotę'' z de niro. klasyka.

Gość
z polskich to ostatnio oglądałam film z dość dziwną fabułą, ale nawet mnie wciągnął.;) - Ogród Luizy. z 2007 roku. wkleje fabułe Fantazjująca Luiza jest pacjentką zakładu psychiatrycznego.jej ojciec stara się o objęcie stanowiska burmistrza. Wstydząc się chorej córki, umieszcza ją w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym. W przeszłości dziewczyna była wzorową uczennicą. Rysowała oraz interesowała się tańcami indyjskimi. Podczas pobytu w szpitalu psychiatrycznym poznaje Fabiana Sawickiego używającego pseudonimu Fabio (członka grupy przestępczej, który chce otrzymać dokumenty stwierdzające jego niepoczytalność). Gangster okazuje Luizie życzliwość. Znajomość zamienia się w uczucie. W szpitalu pracuje także Marian, młody sanitariusz, który znęca się fizycznie nad dziewczyną. Gdy Fabio opuszcza szpital, zostawia Luizie telefon komórkowy. Podczas jednej z rozmów telefonicznych połączenie zostaje nagle przerwane. Marian zabiera dziewczynie telefon i przywiązuje ją do łóżka. Fabio postanawia sprawdzić, co się stało. Po tym jak zastaje Luizę unieruchomioną, postanawia zabrać ją z placówki, w której przebywa, do wynajmowanego domu, przy którym później dziewczyna będzie pielęgnowała ogród. Gangsterskie porachunki Fabia kończą się tym, że zostaje on świadkiem koronnym i para....;)

Gość gość
daj inny tytuł bo ten film prawie opowiedziałaś.

Gość
hehe przepraszam:P zawsze to robię...:D zawsze mój facet mnie uciszał żebym nie opowiadała jeśli już oglądałam :P heh ale pominełam wiele wątków i nie znasz zakończenia więc...;) przegryw zgadzam się że kiczowaty, ale jednak fajny.;)

Gość gość
z polskich filmów to jedynie wielki szu