Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos wyleczyl niemowlaka z zapalenia pluc w domu?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Byliśmy 2 dni temu na odsłuchania, było czysto mimo kaszlu. Dziś doszła gorączka - 38,5, u mnie 39,6. Jutro lekarz. Boje się, że polozy nas do szpitala a mam jeszcze w domu 3 latke . Oczywiście nie będę dyskutować ale interesuje mnie czy jest w ogóle szansa wyleczenia dziecka w domu? Jakieś zastrzyki czy cos.

Gość gość
Wzywaj lekarza przecież to niemowle

Gość gość
Tak. Zastrzyki przez 2 tyg 2 x dziennie. Ale! Nie wolno Ci czekać do jutra! Może nastąpić skurcz oskrzeli i koniec. Nie odratujesz. Jeżeli coś podejrzewasz, to natychmiast na dyżur, bo dziecko może się udusić. Moje musiało na dzień dobry dostać zastrzyk rozkurczowy, a nie wyglądało na aż tak chore.

Gość gość
Gorączka spadła, dziecko nie kaszel, oddycha normalnie. Kurczę, już ostatnio byłam na pogotowiu to mnie wyśmiali. Może do domu pediatra sciagnac?

Gość gość
Wysmiali na pogotowiu? A od czego oni kurde sa! To jest niemowlak! Nigdy bym nie ryzykowala zdrowia dziecka z obawy przed wysmianiem. Matka intuicyjnie czuje, ze cos sie dzieje, cos jest nie tak... i jesli tak czujesz to nawet sie nie zastanawiaj tylko jedz na pogotowie.

Gość gość
Mnie z ponad dwumiesięcznym niemowlakiem położyli w szpitalu na obserwację z powodu KATARU ( temp. 36,9 ) . Dodam tylko, że pogotowie zabrało nas z domu.

Gość gość
Już widzę jak kładą do szpitala 2 miesięczne dziecko z powodu kataru :D kogoś chyba wyobraźnia poniosła

Gość gość
Może ze starszym dzieckiem. Z tak malym bym nie ryzykowala

Gość gość
I jak autorki?

Gość gość
Nie sądzę, żeby to było dobre rozwiązanie. U małych dzieci każdy choroba objawia się gwałtownym przebiegiem, a co dopiero zapalenie płuc. Nie chciałabym ryzykować życiem dziecka. Wiadomo szpital to nic przyjemnego, ale chociaż lekarze wokół są w stanie na bieżąco monitorować zdrowie dziecka. http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/male-dziecko-12-24-msc/zdrowie/choroby/