Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 6 msc ciąży i chciałabym zacząć kompletowac wyprawke. Jednak jestem całkowicie zielona co jest potrzebne. Napiszcie proszę co wy kupowalyscie i co było przydatne. Jaki wózek, łóżeczko, wszystkie inne potrzebne rzeczy. Jakbyście mogły to może mniej więcej ceny, żebym mogła się zorientować jak jest u mnie w mieście.

Gość gość
Jakie kosmetyki kupujecie, gdzie ubrania i cala reszta. Dzięki z góry

Gość gość
Ubranka kupowałam w Auchanie body zaczynały się od 7 zł wiadomo kaftaniki itp . Mam 10 pieluch tetrowych , chusteczki nawilżane i pieluchy pampers trzeba patrzeć po promocjach . łóżeczko z neta 500 zł 15 elementów w tym pościel . Oliwka bambino krem na odparzenia

Gość gość
Ubranka głównie w Tesco F&F (body w paczkach wychodzą po 6-12zl, pajace 15-30zl), Pepco, Textil Market, sporadycznie w C&A, Smyk. Łóżeczko z szuflada i materacem 280zl. Pościel szyję sama. Pieluch tetrowych mam 17, planuję jeszcze kilka sztuk dokupić, ale dlatego, że planuje je wypróbować przy pieluchowaniu wielorazowym. Mam 50sztuk pieluch w roz. 1 (Tesco Loves Baby) oraz ok. 150szt. w roz. 2. Chusteczki również Tesco Loves Baby (Pampers ma tragiczny skład). Kosmetyki firmy Himalaya, ze strony indiaonline.pl Poszukaj sobie w necie list wyprawkowych, jest tego mnóstwo.

Gość gość
Fotelik firmy Nania (4* Adac) za 170zl, wózek używany za 200zl. Wanienkę, przewijak dostaliśmy.

Gość gość
-jak masz kasę kup dobry wózek (emmaljunga lub inny), ja kupiłam polski, tani i żałuję, plastik i niedorobione elementy (moja spacerówka to żart, wszystkie bebechy widać).. dobry wózek jest podstawą (dobre staranne wykończenie, duży kosz na zakupy i porządna spacerówka) -kup sobie też sterylizator jak będziesz karmić butelką, zaoszczędzisz dużo wody, a ja ciągle miałam ręce poparzone. -jak laktator to tylko elektryczny medela, bardzo ułatwia ściąganie pokarmu. -kup też stojak do wanienki (to już używane, na olx lub allegro znajdziesz za 20-40 zł). -no i ubranka hm, ff, smyk, jak szukałam na przecenach. ja kupowałam eko kosmetyki, zamiast oliwki rewelacyjny jest olej kokosowy i przede wszystkim naturalny. nie kupuj kosmetyków hurtem, bo nie wiesz jakie kosm. zaakceptuje skóra dziecka.

Gość gość
-a chusteczki mokre polecam TAMI NATURAL CARE z Rossmana, mają mało chemii, ale używam ich tylko na wyjścia, w domu mam waciki gaga (tesco) które moczę w ciepłej wodzie. - a super kosmetyki WELEDA, krem na zimę do twarzy jest cudny, pachnie super i podobny do miodu, a krem na odparzenia WELEDA też rewelacja. - prać najlepiej w płatkach mydlanych (tescko, auchan) 5 zł. paczka

Gość gość
- jeżeli masz kasę nie oszczędzaj też na foteliku samochodowym, to bardzo ważne. kup nowy z dobrymi opiniami.

Gość gość
Ręczniki kup najlepiej zwykłe, te z kapturkiem są niepraktyczne. Zamiast biustonosza do kamienia kup 3 sportowe biustonosze (topy)

Gość gość
Ja uzywam tanich sprawdzonych rzeczy (tetry, szklanych butelek, saturnow, bujanego wozka, linomagu, jelenia, skrobii, rumianku, oleju, sody, kaftanikow, gruszki aptecznej, waty, gazy, przegotowanej wody itp.)

Gość gość
Co to jest saturn? :) Oczywiście poza tym, że planeta. :D

Gość gość
Tanie polskie smoczki kauczukowe (szpitalne) dostepne w zwyklych tanich aptekach.

Gość gość
Jeśli chodzi o kosmetyki, polecam emolienty. Taka emulsja do kąpieli wystarczy sama w sobie. Nie potrzebowałam żadnych oliwek, balsamów, kremów. Po kąpieli skóra dziecka wspaniała. Najlepiej zgromadzić trochę rożnych próbek przed narodzinami dziecka (dają np. w szkole rodzenia, czasem też w szpitalu) i sprawdzić czy nie ma alergii. U nas akurat sprawdził się Oilatum, ale są też tańsze, podobno też bardzo dobre.

Gość gość
Wejdź na stronę szpitala, w którym chcesz rodzić i zobacz czy nie zamieścili tam listy rzeczy dla matki i dziecka, które należy ze sobą zabrać do porodu. Torbę spakuj dosyć wcześnie, na wszelki wypadek.

Ja najwcześniej zakupiłam wózek, bo akurat były fajne wyprzedaże więc nie czekałam z tym na ostatnią chwilę. No i wybrałam 3w1 od quinny, bo to ekonomiczne rozwiązanie

Gość gość
To ogólnie temat rzeka, ale oprócz tego, co dziewczyny pisały w komentarzach, to polecam też zajrzeć tutaj: http://intopassion.pl/przed-narodzinami-dziecka-checklist/ moim zdaniem fajnie napisane i dużo przydatnych porad. Moja checklista wyglądała bardzo podobnie i naprawdę się sprawdziła ;)