Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak podkreślać ciemny kolor oczu, jasnymi czy ciemnymi barwami?

Polecane posty

Gość gość

Mam oczy ciemnobrązowe, które wyglądają z daleka jak czarne i chciałabym podbić ten efekt. Włosy też mam brąz, ale jaśniejsze niż oczy. Zastanawiam się, czy jeśli włosy będą ciemniejsze, oczy też takie będą się wydawać, no i co z makijażem i ubraniami - lepsze będą jaśniejsze, na zasadzie kontrastu, czy ciemne "wydobędą" ciemny kolor oczu?

Gość gość
brązowe oczy ładnie wyglądają z szarosrebrnymi cieniami poszukaj sobie zdjęcia aktorek, modelek o podobnym do Ciebie typie urody, to Cię zainspiruje

Gość gość
jeśli masz urodę "zimy" to dobrze będziesz wyglądać w wyrazistych barwach: czerni, bieli, czerwieni pasują też "egzotyczne kolory" fuksja, mango, turkus wyraziste, kontrastowe żadne mdłe beże, "gaciowe" błękity, róże

Gość gość
Dzięki za rady :) Ale mnie chodzi konkretnie o to, by oczy wydawały się jeszcze ciemniejsze, a nie po prostu o to, jakie barwy pasują

Gość gość
Spróbuj metalicznego dosyć ciemnego brązu, u mnie to właśnie daje efekt taki, że tęczówka wydaje się jeszcze ciemniejsza (wewnętrzny kącik można rozjaśnić złotem). To oczywiście jak masz typ urody ciepły. Przy zimnym może ciemna zieleń? Ciemny fiolet?

Gość gość
Mam ciepły typ. A jaki kolor ubrań i włosów? Wczoraj w tv widziałam kobietę, która miała niebieskie oczy i czarne włosy. Miała na sobie niebieską bluzkę, która tak intensywnie wydobywała kolor jej oczu, że miała je jak dwa fiołki! Chciałabym podobny efekt, ale nie wiem, czy w moim przypadku bluzka musiałaby być brązowa czy czarna...

Gość gość
W twoim przypadku bluzka musiałaby byc szmaragdowowa lub fioletowa, sliwkowa

Gość gość
Wpisz sobie w google "color wheel" i popatrz, jakie kolory leżą naprzeciwko brązów - to będą te, które te brązy będą najbardziej wydobywać, podkreślać. I potem już musisz potestować, czy u ciebie to będzie szmaragd, fiolet czy może kobaltowy (bo efekt zależy od konkretnego koloru tęczówki i odcienia skóry też). Oczywiście musisz wybierać odcienie ze swojej palety kolorystycznej.