Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emanuellleee

Dlaczego drażni Was skromny ubiór muzułmanek, a zakonnicy już nie ?

Polecane posty

Gość Emanuellleee

Poszukuję obecnie religii, gdyż głęboko wierzę i wiem, że Bóg istnieje. Analizuję sytuację, gdybym np. zechciała nakryć głowę ze względów religijnych. (tak, tak wielu nawet nie wie, iż Św. Paweł w liście do Koryntian mówi o nakrywaniu głowy przez kobiety, gdy się modlą lub prorokują), z kolei zakonnice robią to cały czas, aby pokazać skromność i uniżenie wobec Boga. Dlaczego więc aż tak bardzo wyzywacie muzułmanki ? Dlaczego hijab jest aż tak dużym problemem ? Zaledwie chusta na głowie, a tak Was to bulwersuje ? Dlaczego w dobie dziur na kolanach i gołych brzuchach chusta stanowi taki problem ? Jestem neutralna, nie podążam jeszcze za żadną religią. Pytam tylko z ciekawości ?

Gość gość
nikogo nie drażni "skromny ubiór muzułmanek" tylko zmuszanie "nie muzułmanek" do noszenia takiego samego. koran nie przewiduje istnienia innych religii, każdy musi przejść na islam albo się mu podporządkować np płacąc podatek muzułmanom - "dżizję". x ja w ogole nie rozumiem jak można choćby myśleć o sprowadzeniu tu ludzi ktorzy są wprost wrodzy naszym wartościom takim jak pluralizm i tolerancja i w ramach tych wartości pozwolić im wprowadzać swoją nietolerancję i przemoc wobec "niewiernych".

Gość gośćIvettte
walisz głupa? Mi wisi okutana łachami baba o ile NIE NARZUCA swoich obyczajów ludziom, W KTÓRYCH KRAJU GOŚCI. A już nie do przyjęcia jest, gdy chamskie ciemne byczki napastują mijescowe dziewczyny wyzywając je od dz....k co ma miejsce w krajach, które dopuściły śniade tałatajstwo do takiego zachowania. I o to chodzi. Widze, że kolejna "dziewica dżihadu" się szykuje. Możesz swoje (jak domniemian niezbyt urodziwe ;P ) ciało zakryć od czubka głowy do stóp, może jakiś muslim się złapie. I nie pisz, że "szukasz Boga" tylko chłopa.

Gość gość
dobre :D jakie odmóżdżenie musiało dotknąć państwo ktore zgodziło się na wydanie takiego dokumentu?

Gość Emanuellleeee
Ja jako osoba, która chciałaby by przystąpić do którejś z religijnych wspólnot, czuję, że nakrycie głowy to piękna rzecz, bo tak czuję z głębi serca. Chodzi mi raczej o reakcję, gdybyś np. spotkała osobę zakrytą to jaka jest reakcja ? Nie chciałabym rozwijać tutaj wątku Syryjczyków i uchodźców. To zupełnie odrębny temat. Znam wiele muzułmanek i niepolskich chrześcijanek(!) , które noszą nakrycie głowy na codzień ! Uważam, że to piękna idea i absolutnie nikt nie zmusza ich do noszenia chusty. Swoją drogą kobieta, która wiąże się z muzułmaninem i jest beztroska w wiedzy o jego kulturze i religii - zadziwia mnie. Mieszkam poza Polską i tak się zastanawiam jaką wywołałabym reakcję wychodząc na ul. Marszałkowską - zakryta w hijabie :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Gość Emanuelleeeee
TAK, SZUKAM BOGA ! Tylko, ten/ta, która go nie zna, nie wie w ogóle o czym mówię. I ta nienawiść, i odrazu szufladkowanie. A co jeżeli byłabym chcrześcijanką idącą do kościoła w nakryciu głowy ? To kim dla Ciebie jestem ? Też terrorystką i wypranym mózgiem ?

Gość gość
Bo zakonnica decydując się na wstąpienie do zakonu wie co się z tym wiąże i ze musi się stosownie ubierać. W każdej chwili może też zrezygnować i zacząć ubierać się jak d****** Natomiast muzułmański czy chcą czy nie chcą muszą się zakrywać bo inaczej mogą ponieść za to konsekwencje. Może być nawet zabita. Pozatym one często mają zakryte wszystko oprócz oczu co jest komiczne i sprowadza je do jakiś klonów bez jakiejkolwiek indywidualności. Ale tak naprawdę mam w d***e ze oni w tym chodzą. Każdy robi co chce. Chodzi o to zeby oni też tej zasady się trzymali

Gość gość
skończ już z tą islamską propagandą. nie ma miejsca w europie na sprowadzanie tych bydlaków i tyle. nie po to tworzyliśmy kulturę tolerancji i różnorodności żeby sobie sprowadzać tych którzy tę tolerancję i różnorodność chcą niszczyć. jakoś z buddystami, ateistami, chrześcijanami czy żydami problemu nie ma. nikt z nich nie obcina głów "niewiernym" ani do tego nie nawoluje. nie podkłada bomb, nie zabija i nie g***** w imię swojej "religii". a "wyznawcy allaha" walą tu milionami i chcą zaprowadzać swoje zbrodnicze porządki. jakim trzeba być glupim zeby się na to godzić to ja nie wiem.

Gość gość
Dodam że sama chUstka na głowie to nic nadzyczajnego. Mnóstwo kobiet je nosi na wsiach od tak albo dla stylowy albo z3 względu na religię. Nie rozumiem po co ten temat. Chcesz to nos. Ale to ze zakryte włosy to dowód na pokorę i skromność to kompletny bezsens. O tym świadczą czyny a nie co masz na d***e

Gość Emanuelleeeee
Jeżeli idąc ulicą, chodnikiem, jadąc samochodem, robiąc cokolwiek, lecz z nakrytą głową, i nie narzucając nikomu swoich idei i pogldów, też będę Was irytować ? Z tego co widzę to tak. Smutne to bardzo, że góly brzuch nie stanowi problemu, a chusta na głowie tak. Nie rozprzestrzeniam tu żadnej propagandy muzułmańkiej, ani promuzułmańskiej.

Gość Emanuelleeeee
Rozumiem, że czyny i chusta nie mogą iść w parze ? :) Czy ktokolwiek tu z zebranych przeczytał w cąłości Pismo Święte, choćby Nowego Testamentu ? Nie sądzę :)

Gość gość
Mnie wcale nie drażni ani.skromny strój kobiet przyjęty zwyczajowo w ramach Islamu ani strój zakonnicy. Jeśli godzą się na to by tak się prezentować to ich sprawa. Co najwyżej miałbym zastrzeżenia do faktu iż niektóre stroje muzułmańskie wiążą się z okryciem ciała włącznie z twarzą i tego bym zabronił z uwagi na publiczne bezpieczeństwo. Poza tym do skromnego i nie wyzywającego stroju nie mam nic pod warunkiem iż w żyjące w Europie kobiety tu nie czynią tego pod presją. Dlaczego formułujesz swój temat w taki dziwny sposób sugerujący jakoby wszystkim nam to nie odpowiadało? Naucz się obiektywizmu nawet jeśli miałoby cię to kosztować troszkę więcej wysiłku. Obiektywnie twój temat powinien brzmieć-"Dlaczego niektórym z was to przeszkadza a to już nie?"

Gość gość
Jeśli nie będziesz ubierać chust ze względu na opinie innych ludzi to faktycznie jesteś oddana bogu i swoim przekonaniom. Ten temat jest niepotrzebny tak samo jak zakryta głową by pokazać skromność .

Gość gość
Tak ja przeczytałam całą Biblię. Myślę że bym cie zniszczyla w tym temacie chociaż jestem ateistka

Gość Emanuelleeeee
Mecie rację Kochani, jeżeli czułabym, że chusta jest dla mnie tym czego chcę powinnam to zrobić, nie bacząc na opinię. Mieszkam w USA i poprostu chciałabym wiedzieć jak zostałoby to przyjęte w Polsce. Nie wiem dlaczego ,ale czułabym obawy. To wszystko.

Gość Emanuelleeeee
Gość - proszę zniszcz, jeżeli czujesz taką potrzebę.

Gość gość
11:33 Jesteś irytująca nie dlatego, że podoba ci się chusta na głowie, ale dlatego, że robisz z tego wielki problem i wielkie halo. Noś sobie co tam chcesz, nikogo to nie obchodzi, tylko nie wmawiaj innym, że jesteś przez to lepsza. Nikt nie lubi zniewolenia, przymusu, a każdy lubi wolność i wygodę. Te zakryte po czubek głowy wyglądają jak idiot/ki, ale to ich sprawa, chyba że są zmuszane do takiej "ozdoby".

Gość gość
Polska jest takim krajem ze obawy możesz czuć zarówno jak ubierz sz chust, szpilki, zafarbujesz włosy i ubierz sz koszulkę z szokujący napisem. Ludzie się czepiają wszystkiego. Masz postępować z własną estetyka sumieniem moralnością. Jak bym się zastanawiała co powiedzą ludzie na wszysyko co robię to bym siedziala skłonna w domu. Tu nie trzeba nakryty głowy. Ludzie gadają bez względu na to co zrobisz

Gość gość
dajcie spokój tej debilce. uparła się tu pozować na "biedną prześladowaną" bo ona "skromność i uniżenie wobec boga" będzie pokazywać a tymczasem ta barbarzyńska swołocz niszczy wszystko co spotyka na drodze. miasta po ich przejściu wyglądają jak po huraganie albo przejściu "kiboli". tak wygląda ta "religia" naprawdę a nie w bajeczkach lewackich fanatykow.

Gość prawictwo pospolite 195
a ile tych zakonnic jest ? w POlsce - 500 ? a muzumlmanek jest miliard

Gość gość
Autorko, jesteś porąbana i nie przyjeżdżaj do Polski.

Gość Emanuelleeeee
Nie wyzywaj mnie od debilek. Bardzo niski zasób słownictwa masz i argumentów - Gościu bez pseudonimu. Wiem kim jestem i co noszę w sercu, zatem dziękuję za wymianę zdań, gdyż dyskusją nazwać tego nie można. Mimo wszystko miłego dnia :)

Gość prawictwo pospolite 195
poza tym zakonnice wybierają sobie takie życie , nikt ich nie zmusza do bycia zakonnicami .. a muzlmanki sa zmuszane

Gość gość
No - znam trochę tych muzułmanek i uwierz mi, że zmuszone nie są....

Gość gość
a co zakonnica nie ma narzuconego stroju dress codu ? nie ma z góry nałożonego obowiązku odnosnie ubioru ? podobnie jak muzułmanka MA

Gość gość
Autorko w sercu masz szambo, bo lekceważysz ludzi i uważasz się za lepszą. Nie jesteś skromna tylko pełna pychy, jak muzułmanka zacofana i poddańczo uległa chorej doktrynie. Nienawiść do ludzi, to twoja religia.

Gość gość
HEHE a muzulmanka nie może wybrac takiego zycia ? powalajamnie te argumenty

Gość gość
Bo zakonnice nie każą innym kobietom ubierać się podobnie w przeciwieństwie do muzułmanek? Np. moja znajoma, która wyjechała do Szwecji została tam wręcz napastowana przez grupę muzułmanek z tego powodu, że nie miała zakrytych ramion i nóg :O Było to na tyle nachalne i częste, że sprawa wylądowała na policji. Choć wątpię żeby ją wygrała, tam sądy są po stronie tej islamskiej hołoty, niestety.

Gość Wiktor Wektor
Proszę mi wskazać jedno zdanie gdzie Autorka mówi, że jest lepsza od innych ? Bo prześledziłęm cały wątek i nie widzę