Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszczędzanie pieniędzy dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

możecie polecić jakiś bank czy lokatę? mamy trochę pieniędzy- dziecko dostało na chrzest, jak "puścimy w obieg "to pójdzie na jedzenie czy paliwo. Chcę odłożyć, gdzie najlepiej?

Gość gość
Kupuj złoto.

Gość gość
Wykup polise.

Gość gość
złota mam trochę biżuterię np. ale... przecież to potem sprzedac to trzeba w cenie złomu Jaki bank polecacie? Żeby założyć lokatę?

Gość gość
Czyste złoto, a nie biżuterię. Złote monety (ale nie kolekcjonerskie), ewentualnie w przypadku dużej gotówki- sztabki. Upychanie pieniędzy po lokatach jest bez sensu, jeśli zamierzasz wykorzystać te pieniądze za 18-20 lat jak "pójdzie na swoje".

Gość anielinkaooo
Na pewno nie myślałabym o lokatach. Z tego co kojarzę to oprocentowanie na nich jest na tyle niskie, że nie warto zawracać sobie nimi głowy. Wychodzi prawie na to samo, co trzymanie pieniędzy w skarpecie. Pomyślałabym raczej o jakiejś inwestycji. Dobrą opcją moim zdaniem jest np. kupno monet. Wcale nie trzeba mieć fortuny, żeby zacząć. Tu można zorientować się w temacie: http://www.cezar24.pl/katalogi-monet-c-37_3.html . Wydaje mi się, że za jakiś czas, a więc wtedy kiedy dziecko zacznie korzystać z tych pieniędzy, na monetach będzie można sporo zarobić.