Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beeeeatson

Leczenie łupieżu warszawa

Polecane posty

czy znacie kogos, kto profesjonalnie zajmuje się leczeniem łupieżu? albo jakies sprawdzone metody ?! bo juz nie daje rady.... ponjad rok z tym walcze. dodam, że chodzi o hardkorowy łupiez, z którym sobie żadne maści i szampony nie radzą :/

Gość gość
wydaje mi sie ze bez dermatologa sie nie ovedzie bo to problem dotyczący skóry głowy. musisz przyczyne znaleźć. a po jakimś konkretnym zdarzeniu Ci sie ten łupież zrobił> ?

nie. ja dosc regularnie zmieniam szampony, ale nie sadze, zeby te zmiany mialy jakis ogromny wpływ na łupiez.

Gość gość
dermatolog to dobry pomysl, tez mialam problrem z lupiezem, nie martw sie - da sie to wyleczyc tylko trzeba byc cierpliwym i sumiennym. podstawą jest dokladne i precyzyjne rozpoznanie przyczyny tego łupieżu, u mnie to było przesuszenie skóry, zły tryb życia, w Wawie leczeniem chorób skóry głowy czy tez regenracji wlosow zajmuje sie Hair Medica na Świetokrzyskiej, przy metrze. moze tam sie ustaw na wizyte.

Gość gość
Próbowałaś olejować, myć łagodnymi szamponami, nawilżać żelem aloesowym, żelem lnianym, kosmetykami z mocznikiem i kwasami? Bo łupież bardzo często to zwykłe przesuszenie skóry głowy, a szampony "przeciwłupieżowe" tylko je pogarszają bo zawierają mocne, agresywne detergenty...

Gość gość
Taaak... najlepiej samemu założyć temat i samemu sobie odpowiadać, reklamując jakieś góóówno...(tak, piiizdencjo spamerska, po "kreatywnej" interpunkcji widać jak na dłoni, że pytanie i "odpowiedź" pisała jedna i ta sama osoba). :o

Gość gość
jeżeli chodzi o codzienny użytek to ój dermatolog kiedyś polecił mi dwa szampony- nizoral i ten trena.pl/szampony/3103-schwarzkopf-professional-bc-hairscalp-shampoo-anti-dandruff-200-ml-4045787219937.html. Używam ich naprzemmienie i na razie nie mam problemu z nawracającym łupieżem

Gość gość
nizoral mi pomogl bardzo :) tylko 1 saszetka kosztuje 5 zł i to jedyny minus :(

Gość Karolina CH
Matko!!! Poziom kafy spada na psy. Rozumiem, że każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, ale bluzganie zostawcie sobie na podwórko!

Gość kaja043
Ja stosowałam różne szampony i nic mi nie pomogło tak jak Dandrene http://lupiez.milejdi.pl już po 4 tygodniowej kuracji łupieżu nie widać i w końcu mogę się cieszyć wakacjami a nie martwić się co tu kupić by się go pozbyć ;)

Gość graszynka
Jeszcze nie słyszałam o jakiś zabiegach na łupież, tylko na wypadanie włosów/zwiększenie porostu. Ale często zrezygnowanie z nadmiernej stylizacji i masy kosmetyków + szampon pirolam dają fajny efekt. U mnie w dwa tygodnie poradził sobie z łupieżem, a przy tym odżywił i nawilżył skórę głowy.

Gość daria

Mi na łupież pomógł Hair Medic. Efekt jest piorunujący! Nie spodziewałam się że aż tak szybko uda się pozbyć tej wstydliwej rzeczy. Zawsze najgorzej było jak ubierałam czarną ...enkę, albo marynarkę....biały proszek był wtedy wyjątkowo dobrze widoczny na ramionach. Mam nadzieję, że to nigdy już więcej nie wróci!