Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralikowa

renta socjalna z zus'u

Polecane posty

Gość koralikowa

Dobry wieczór ! Mam pytanie co do renty socjalnej z ZUS'u dla osoby pełnoletniej, która się uczy. Mam pierwszą grupę niepełnosprawności, stopień znaczny. Ostatnio przyznali mi rentę socjalną na 3 lata z tytułu całkowitej niezdolności do pracy. Teraz mam pytanie - ile wynosi taka renta? Na internecie tyle informacji na ten temat, ale aż się pogubiłam :) Wszędzie piszą inaczej. Ewentualnie to kwestia tego, że jest kilka rodzajów takiej renty. Nie wiem, nie jestem obeznana, więc piszę do Was! Może ktoś coś wie? :) Spokojnej nocy.

Gość gość
Nie ma kilku rodzajów takiej renty. Mylisz i innymi rentami. Wysokość renty socjalnej jest corocznie ustalana w drodze ustawy (Dz. U. z 2014 r. poz. 1682) i dla każdego uposażonego jest taka sama. Wyszukanie w gugielu - 0,37 sekundy

Gość gość
643zł na rączkę, na co chorujesz?

Gość anilkaxx
Osoby niepełnosprawne zawsze mogą szukać pomocy i wsparcia u tego typu fundacji- http://www.fundacjaavalon.pl/ Uważam, że warto przyjrzeć się witrynie bo z tego co widziałam na stronie, to posiadają bardzo ciekawe szkolenia, porady oraz pomoc osobom niepełnosprawnym!