Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie coraz żadziej rozmawiają

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Twoje myślenie jest ciasne,jak rozum człowieka można porównywać do zwierzęcia i jego instynktów. Takie rzeczy, za kamienia łupanego mogły przejść, nie dzisiaj. Chociaż historia kołem się toczy, i może faktycznie myślenie dzisiejszej młodzieży można porównać do zwierzęcych instynktów. Nic, tylko ubolewać. X Ubolewać możesz nad sobą. Mogę porównać rozum człowieka do zwierzęcia bardzo łatwo. Zwierzę jest mądrzejsze. Zje tyle ile mu wystaczy czego nie można powiedzieć o człowieku który niszczy wszystko w około bez względu czy ma potrzebę czy nie. Zwierzę nigdy nie s/r/a na swoje legowisko, a człowiek jak najbardziej. To proste przykłady które można mnożyć. Dzisiejsza młodzież jest taka sama jak była od zawsze. Różnica polega na tym, że mało kto o tym wiedział. Teraz jest internet.

Gość gość
postęp i cywilizacja to coś przeciwnego ewolucji

Gość gość
gość dziś przy okazji rozłupałaś kiedys jakiś kamień? nie? to dlaczego uważasz, że robi to z ludzi zwierzęta bo nie rozumiem. i jaki instynkt wg ciebie nakazał tym stworzeniom łupać kamienie? tak wiem instynkt przetrwania. zabrakło bananów to zaczeli wp*****lać kamienie aż w końcu jeden sie rozłupał. ble ble ble ble x Całe szczęście, że nie ty zapoczątkowałeś erę człowieka inteligentnego, kto wie czy by przetrwali;).

Gość gość
gość dziś postęp i cywilizacja to coś przeciwnego ewolucji x Nie prawda, jednak ludzie są zbyt zachłanni, by działać z korzyścią dla natury.

Gość gość
"Zwierzę jest mądrzejsze. Zje tyle ile mu wystaczy czego nie można powiedzieć o człowieku który niszczy wszystko w około bez względu czy ma potrzebę czy nie." xx i znowu te uogolnienia. idź może sie modlić do gai i złóz sie w ofirze dla jej dobra skoro człowiek profanuje jej świątynie. ja nic nie niszcze. mów za siebie. degradacja środowiska naturalnego jest celowa i konieczna do wprowadzenia ekoreżimu opartego na bajkach o dwutlenku węgla , efekcie cieplarnianym i kurczących sie zasobach naturalnych dla których nie ma alternatywy no chyba, że sie łaskawie poświęcimy i zaczniemy modlić do wiatraków i hydroelektrowni pozostawiając przy tym technologie takie jak zimna fuzja i inne kaście kapłanów

Gość gość
Ubolewać możesz nad sobą. Mogę porównać rozum człowieka do zwierzęcia bardzo łatwo. Zwierzę jest mądrzejsze. Zje tyle ile mu wystaczy czego nie można powiedzieć o człowieku który niszczy wszystko w około bez względu czy ma potrzebę czy nie. Zwierzę nigdy nie s/r/a na swoje legowisko, a człowiek jak najbardziej. To proste przykłady które można mnożyć. Dzisiejsza młodzież jest taka sama jak była od zawsze. Różnica polega na tym, że mało kto o tym wiedział. Teraz jest internet. x Mam z tobą polemizować? Jeśli chodzi o młodzież, nie zgodzę się z tobą. Kiedyś nikt nie robił sobie samobójczych selfie.

Gość gość
czy to ci starzy ludzie, którym zabrania sie hodowac marchewke (owoc) na własnych dziłkach zaburzaja równowage środowiska? a moze rolnicy uprawiający zboże nie zmodyfikowane genetycznie?

Gość gość
albo innowatorzy zabici za próby opowiedzenia ludziom, że samochody nie koniecznie muszą być na rope? to wszystsko pic na wode. celowe wpędzanie ludzi w poczucie winy, której nie ponoszą.

Gość gość
odpowiadają za to globane korpracje i decydenci sterujacy marionetkami politycznymi. jak równiez globalne instytucje rzadu swiattowego to są sprawcy a raczej realizatorzy kataklizmu ekologicznego za który obarcza sie ludzką pomysłowość i przedsiebiorczośc. monopoliści, którzy dawno juz wykopali sobie jamy w ziemi i założyli bazy na ksiezycu, z warunkami sto razy lepszymi niż te które fundują nam. a my pozwolimy im wmówić sobie, że trzeba zdeindustrializowac społeczeństwo i wrócić do czczenia duchów drzew, rosnących zapewne dzieki nanotechnologii

Gość gość
gość dziś Polemizować możemy do woli. Mam dużo cierpliwości. Apropos twojej wypowiedzi (cytuję) "Jeśli chodzi o młodzież, nie zgodzę się z tobą. Kiedyś nikt nie robił sobie samobójczych selfie." Ja napisałam (cytuję) "Różnica polega na tym, że mało kto o tym wiedział. Teraz jest internet."

Gość gość
dobrabo zaczyna sie przerzucanie argumentami znanymi i lubianymi jak mc donald i burger king. nic tu po mnie. miłej "rozmowy"

Gość gość
Na mnie pora:),popolemizujemy innym razem.

Gość gość
Do gość 06:04 Hodowanie marchewki na działce jest zdrowe o ile nie używa się pestycydów. GMO to zupełnie odrębna sprawa. Najwięcej spustoszenia środowsk (wszędzie) są spowodowane hodowlą zwierząt domowych, głównie bydła. Ich bąki, zanieczyszają atmosferę o wiele więcej niż cały ropny transport na ziemi. Ich odchody zanieczyszają wodę, ich karma wymaga hektary uprawy kukurydzy i soi. O tym nikt nie mówi.

Gość gość
gość dziś Do gość 06:04 Hodowanie marchewki na działce jest zdrowe o ile nie używa się pestycydów. GMO to zupełnie odrębna sprawa. Najwięcej spustoszenia środowsk (wszędzie) są spowodowane hodowlą zwierząt domowych, głównie bydła. Ich bąki, zanieczyszają atmosferę o wiele więcej niż cały ropny transport na ziemi. Ich odchody zanieczyszają wodę, ich karma wymaga hektary uprawy kukurydzy i soi. O tym nikt nie mówi. x Widać jesteś w temacie, ferma zwierząt jak nic.Współczuję, bydło czy trzoda chlewna?

Gość gość
nie zanieczyszczaja tylko wporwadzają do środowiska elementy, które je zmieni. gdyby im nie zależało na tych zmianach to by tego zaprzestali. co do baków to weź sie piertolnij w pecyne kretynie

Gość gość
wybuch jednego małego wulkanu wprowadza do atmosfery tyle toksycznych dla człowieka związków, ze wszystkie krowy na ziemi musiałyby pierdzieć na akord od źbła trawy na trzy zmiany przez milion lat

Gość gość
Może woli smród ropy od gazów :). Nie przezywej pan.

Gość gość
i nawet wtedy trzeby by je poganiać, zeby wytworzyły ilośc metanu mogącą być zagrożeniam dla równowagi chemicznej w atmosferze. metan jak i dwutlenek węgla to nieodłączne produkty metabolizmu i dlatego obarczono je winą za degradacje środowiska. stąd juz prosta droga do wniosku o szkodliwości życia dla zycia. niby taki jesteś wolnomysliciel a gadasz głupoty rodem z filmów ekologicznych na tvp 2 puszczanych w niedzielne popołudnia po sutym obiedzie;)

Gość gość
krótko mówiąc żeby przetrwać musimy zginąć. to logiczne przecież jest co nie? każdy to rozumie jak widze łącznie ze swoim wkładem w śierć planety. dlatego trzeba pozbyć sie krów, i ludzkości, która je konsumuje. to jedyne rozwiązanie:O

Gość gość
oczywiście dla dobra ludzkosci

Gość gość
Ależ proszę bardzo. Naśmiewajcie się do woli i ile wlezie. W skrócie, możecie obejrzyć film dokumentalny (link poniżej) https://youtu.be/VzNPyWthVoc Acha, dane są sprawdzone.

Gość gość
Człowiek od zawsze dążył do samozagłady, mnie to nie dziwi. Ten twór zasługuje na taki koniec. Nie jesteśmy doskonali, póki to nie nastąpi zawsze zginiemy na własne życzenie.

Gość gość
to moze daj przykład i zacznij od siebie. czy wolisz jednak dla pewnosci sam dokonać eksterminacji zanim popełnisz harkiri? spraw jest tego typu, że nie potrzebny jest już węgil i ropa, które notabene nie powstałyby gdyby jak to opisuje ewolucja rośliny i zwierzęta umierały sobie i ulegały rozkładowi. nie byłbym taki pewien czy zycie nie jest jedynie elementem procesu technologicznego mającego na celu ich wytwarzanie. wystarczy to ponoć zalać wodą i przykryc ziemia wytwarzając wysokie cisnienie i warunki beztlenowe. piroliza czy jakos tam. człowiek najwidoczniej powstał w innym celu oprócz szybkiego dostarczania substytutów tej i podobnych reakcji chemicznych i najwidzoczniej spełnił juz swoją rolę dlatego zostanie wycofany z listy zamówień.

Gość gość
to koorfa zgiń wreszcie i skończ piertolic. co ci koorfa zależy co będzie póxniej jak już nie będziesz zył. zawsze mnie wkurfiali osobnicy, którzy namawiali innych do poświęceń a sami jakoś sie do nich nie kwapili. także jak sie pochlastasz to daj znać a póki co skończ piertolic i namawiać do zbiorowego samobójstwa bo jak boga kocham se wykrakasz. zobaczymy ci jak c****ertole młotkiem w kolano to bedziesz prosił abym celował w głowe

Gość gość
*substratów. ale substytut tez pasuje e sytuacji kiedy jest substytutem substratu. wybaczcie nie lubiłem szkoły

Gość gość
zresztą ztego co czytam system ten działa tak, że rożliny, z których jest węgiel oddają do atmosfery tlen, którym oddychają zwierzęta i człowiek łącząc go w tym procesie z węglem, odzyskiwanym następnie przez rośliny. ma to rece i nogi. nawet bym sie tym zajał jakby mi ktoś powiedział co z tym piertolonym vba w open office!!! bo póki co nie moge napisac funkcji z argumentem opcjonalnym tak żeby działaa kooorfa i chyba na tym zakończe swoją przygode z programowaniem

Gość gość
gość dziś Człowiek od zawsze dążył do samozagłady, mnie to nie dziwi. Ten twór zasługuje na taki koniec. Nie jesteśmy doskonali, póki to nie nastąpi zawsze zginiemy na własne życzenie. X Zgodzę co do opinii stwora. Chociaż jestem gatunkiem Homo sapiens, to odczuwam wstyd za mój gatunek. mam wrażenie że większość ludzi jest jak pasożyt. Jednak nie wszycy dążą do samozagłady. Wśród nas są tacy którzy starają się ogarnąć i zrozumieć Naturę pozostawiając za sobą jak najmniejszy ślad człowieka. Takich, większość społeczeństwa nazwa debilami, dziwakami itp. Nikt i nic nie jest doskonałe; Ziemia ani żadna inna olaneta nie są doskonale okrągłe. Jedna strona ciała każdego stworzenia różni się od drugiej strony.

Gość gość
aa. no i jest ropa. czyli mamy rope i węgiel. jedno bez drugiego nie śmiga zdaje sie jeżeli chodzi o etapy produkcji. widze to tak. były sobie rośliny które wiązały węgiel tworząc z nich jakies tam asymilaty i oddając do atmosfery tlen, którego trzeba sie było jakos pozbyć najlepiej w trakcie jakiegoś pozżytecznego procesu. wprowadzono więc urządzenia wychwytujące go i oddające do atmosfery zwiazany z węglem. układ zamknięty. wydajna fabryka. czy mogła powstać w toku ewolucji? nie wydaje mi sie. gddzieś tam w zakamarkach tego systemu żyją sobie ekstremofile zajmujące sie czym innym. ale tto już mnie przerasta bo za mało wiem żeby wysnuć jakieś sensowne wnioski oprócz spekulacji. mógłbym sie jednak pokusic o przypuszcczenie, że odpowiadaja za synteze innych ważnych dla produkcji składników.

Gość gość
Do gościa 07:05 Masz rację. Tak działa naturalny proces rozpadu. Zauważ jednak że przez ostatnie ponad 200 lat, naturalny proces tak nie działa. Ludzkość za dużo produkuje i za dużu zaśmieca. Natura działa swoim tempem i nie sposóby aby nadążała nad rozkładem plastiku czy innych sztucznych wynalazków.

Gość gość
plastik nie jest konieczny do życia i rozwoju technologi i wiedzą o tym ci, którzy go wykorzystują do produkcji. po raz kolejny ci tłumacze tempa dzido, że to jest wszystko manipulacja mająca na celu wywołanie twoojego poczucia winy i wstydu, który oczywiście odpowiada za te myśli suicydalne, które w imieniu ludzkości werbalizujesz